Laserbehandeling acnelittekens

Last van acnelittekens? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Acne kan heftige littekens achterlaten. Door de agressieve ontstekingsreactie van de talgklieren blijven er vlekjes, putjes, verdikkingen en pigment achter in de huid. Als je dan eindelijk van je acne af bent, is het natuurlijk erg vervelend wanneer er nog steeds huidschade zichtbaar is. Gelukkig hebben we bij Huid & Zorg behandelingen om de huid weer gladder en egaler te maken. Op deze pagina leggen we uit hoe we dat doen.

Bij Huid & Zorg kunnen we littekens, zoals acnelittekens, maar ook andere (chirurgische) littekens, behandelen op verschillende manieren. De nieuwste en meest effectiefste behandelmethode is een laserbehandeling met de fractionele, non-ablatieve ResurFX laser. De ResurFx laser zorgt voor huidvernieuwing door de productie van nieuw collageen en elastine vezels in de diepere huidlagen te stimuleren. De laser herstelt schade in het bindweefsel, zodat de huid gladder en sterker wordt. De doorbloeding en pigmentatie in de littekens verbeteren en diepe littekens worden oppervlakkiger, waardoor ze minder zichtbaar zullen zijn.

De laserbehandeling van acnelittekens

Na het reinigen van de huid wordt de kop van de ResurFx laser op de te behandelen plek geplaatst. De laserstraal maakt miniscule, rechte gaatjes in de huid, die tot in de lederhuid reiken. Door gaatjes te maken, worden bindweefselcellen gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken. De huid wordt opgevuld met nieuw en sterker huidweefsel. Het gevoel dat u bij de laserbehandeling ervaart is te omschrijven als warme prikjes. De laser heeft een gekoelde kop, zodat de huid direct wordt gekoeld en de behandeling draagbaar blijft.
Door de warmte die de laser afgeeft, worden de huid en bloedvaatjes direct gecoaguleerd. Er komt dus geen bloed vrij.
De ResurFx laser is de allernieuwste lasertechniek op het gebeid van huidverbetering. Het voordeel van deze fractionele laser is dat hij erg krachtig werkt, maar dat de huid na de behandeling snel hersteld is.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan. Er kunnen roodheid en zwelling ontstaan in het behandelde gebied. Dat houdt gemiddeld 1-2 dagen aan. Direct na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een coldpack, indien nodig kunt u thuis ook nog koelen. Een aantal dagen na de behandeling kan de huid een beetje schilferen en jeuken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Na iedere behandeling zal er meer resultaat zichtbaar zijn. Omdat huidvernieuwing een langdurig proces is, zal pas na een aantal maanden het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn.
Het behandelresultaat is mede afhankelijk van de huidconditie en levensstijl. Daarom kan het zijn dat we adviseren de laserbehandeling te combineren met een andere behandeling, om het beste resultaat te krijgen. Wanneer er nog actieve acne aanwezig is, zal deze eerst onder controle moeten zijn voor er met de laserbehandeling gestart wordt.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel uw huid ten minste 6 weken voor en 4 weken na de behandeling niet bloot aan de zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer u dan goed in met een antizonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of 50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.
  • Als uw huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Wanneer u gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kunt u voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal 5 dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met uw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig lauw water en gebruik een mild reinigingsmiddel.
  • Wanneer u sterke retinol-producten gebruikt, moet u hier 2-3 dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
  • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygentix of Lycogel camouflage. Dit zijn camouflerende make-upproducten die de huid verzorgen en niet verstoppen.

Tarieven

Acnelittekens laserbehandeling Junior Senior Master
Acnelittekens mini gebied / 1 littekentje €75 € 80€ 90 per behandeling
Acnelittekens klein gebied / enkele littekens €165 € 175€ 185 per behandeling
Acnelittekens middel gebied / wangen €190 € 200€ 215 per behandeling
Acnelittekens groot gebied gelaat €235 € 250€ 265 per behandeling
Acnelittekens extra groot / hele gelaat €300 € 325€ 350 per behandeling
Acnelittekens schouders €325 € 350€ 375 per behandeling
Pakketkorting: Betaal 5 behandelingen en ontvang de 6e behandeling gratis. *

*Pakketten zijn persoonsgebonden en geldig tot één jaar na de betaling. Volledige betaling van het pakket vindt plaats na de eerste behandeling. Restitutie niet mogelijk.

Terug naar overzichtBehandeling 1 van 25Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden