Acnetherapie

Last van acne? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Acne is een van de bekendste en meest voorkomende huidproblemen. Deze aandoening ontstaat meestal in de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd voorkomen. Acne wordt vaak gezien in het gelaat, maar kan ook op de borst of de rug gelokaliseerd zijn. De huidaandoening wordt vaak gekenmerkt door een combinatie van puistjes, onderhuidse ontstekingen, comedonen, een vette huid, verstopte poriën, rode vlekjes en/of littekens. Al deze kenmerken vallen onder acne en kunnen bij Huid & Zorg behandeld worden. Op de pagina over acne kunt u meer lezen hierover.

Acnebehandeling

Omdat acne bij iedereen anders is, is het belangrijk dat er per persoon een individuele behandeling wordt samengesteld. Daarom wordt er voor er met het behandeltraject gestart wordt een intakegesprek met huidscreening gepland. Tijdens deze screening wordt er gekeken naar de staat waarin de huid verkeerd (bijvoorbeeld of er veel actieve ontstekingen aanwezig zijn of vooral restschade, zoals vlekjes en littekens), waarna een behandelplan wordt opgesteld, waarin de behandelmethode en behandelfrequentie worden vastgelegd. Voor het behalen van het optimale resultaat, hanteren we bij Huid & Zorg diverse behandelmethoden, zoals:

  • Reinigende behandeling: een acnebehandeling wordt vaak gestart met een reinigende behandeling. De huid wordt grondig schoongemaakt met (medische) reinigingsproducten en krijgt een dieptereiniging, waarbij puistjes en comedonen worden aangeprikt en verwijderd. Lees meer over de reinigende behandeling.
  • Peelingen: bij Huid & Zorg gebruiken we diverse soorten peelingen, die allemaal andere eigenschappen bezitten. Bij acne wordt er gewerkt met peelingen die het talg oplossen, dode huidcellen verwijderen, de huid egaliseren en de celvernieuwing stimuleren. Lees meer over de peelingen.
  • Microdermabrasie: Microdermobrasie is een behandelmethode waarbij fijne, steriele kristallen onder vacuümdruk over de huid worden gezogen. Deze behandeling verwijdert dode huidcellen, en stimuleert de celvernieuwing en de doorbloeding. Lees meer over de microdermabrasie.
  • Dermicapen: Bij een behandeling met de Dermicapen worden er minuscule gaatjes gemaakt in de huid, waardoor er actieve groei en helende factoren vrijkome,n die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Deze behandeling wordt ingezet om acnelittekens te vervagen. Lees meer over de dermicapen.
  • Fractionele laser: Bij Huid & Zorg gebruiken we de ResurFx laser voor huidvernieuwing door de productie van nieuw collageen en nieuwe elastinevezels in de diepere huidlagen te stimuleren. De hitte van deze laser dringt door tot diep in de huid, waar zo de aanmaak van nieuw collageen en elastine wordt gestimuleerd. Deze laser kan goed worden ingezet tegen acnelittekens. Lees meer over de laserbehandeling.
  • Advies/producten: Bij Huid & Zorg kunnen we u adviseren over hoe u de huid zelf kunt behandelen. Ook verkopen wij medische producten die u thuis kunt gebruiken. Lees meer over producten bij acne.
  • Camouflage: Acne en/of littekens kunnen gecamoufleerd worden met herstellende en niet afsluitende make-up. Bij Huid & Zorg kunnen wij uitleggen hoe u dit precies kunt doen en verkopen wij de producten die u hiervoor kunt gebruiken. Lees meer over camouflagetherapie.

Tijdens de eerste weken van het behandeltraject van een actieve acnehuid zal er intensief behandeld worden. De behandelingen zullen dan om de 2 tot 4 weken plaatsvinden. Als de acne onder controle blijft, adviseren de huidtherapeuten van Huid & Zorg om voor een onderhoudsbehandeling terug te komen om de 6 tot 8 weken. Wij houden uw huid dan in de gaten en zorgen ervoor dat het resultaat behouden blijft.

Vorig jaar (na de zomervakantie) kreeg ik erg last van acne. Ik had altijd al wel een gevoelige huid (en vaak/snel last van ontstekingen), maar na de zomervakantie leek het wel een explosie. Ik voelde mij erg onzeker en de ontstekingen waren zeer pijnlijk. Via mijn schoonheidsspecialiste ben ik bij Huid&Zorg terecht gekomen. In eerste instantie kreeg ik reiningsbehandelingen, omdat ik een zeer hoge talgproductie had. Tijdens een reinigende behandeling word je huid op een grondige manier schoongemaakt. Daarnaast ben ik de producten van ZO Skin Health van Dr. Zein Obagi gaan gebruiken. Dit is een grote in investering, maar de producten werken ECHT! Door het gebruik van de Zo Skin Health producten en de reiningsbehandelingen, ging het steeds beter met mijn huid. Na ongeveer 3 maanden waren mijn grote ontstekingen helemaal weg en was mijn huid onwijs opgeknapt. Mijn omgeving zag dit ook en ik kreeg zelf complimenten van mensen hoe ‘mooi’ en ‘opgeknapt’ zij mijn huid vonden. Momenteel ga ik beginnen met peelingen. Bij acne wordt er gewerkt met peelingen die het talg oplossen, dode huidcellen verwijderen, de huid egaliseren en de celvernieuw stimuleren. Hierdoor gaat mijn huid nog meer verbeteren én stralen! Ik ben tijdens mijn behandelingen door o.a. Nadia en Wendy behandeld. Nadia en Wendy tonen onwijs veel empathie, denken met je mee en geven uitgebreid en deskundig advies. Door hun deskundige hulp ben ik (bijna) van mijn acne af en voel ik mezelf weer gelukkig. Naast de producten van Zo Skin Healty gebruik ik ook de mooie poederfoundation van Colorescience en de bijbehorende primer en Kabuki kwast. De poederfoundation geeft een mooie dekking en de foundation zorgt ervoor dat mijn poriën niet verstopt raken. Tevens zorgt de primer ervoor dat mijn foundation zo lang mogelijk blijft zitten. Ik ben hier onwijs blij mee! Al met al heb ik de behandelingen en het gebruik van de producten als zeer positief ervaren. Ik kijk uit naar de peelingen, waardoor mijn huid nog meer gaat stralen! Sharona, 24 jaar (acne)

Resultaat acnebehandelingen

Het resultaat van de behandeling van acne is een schone, gladde en rustige huid met minder/geen ontstekingen. Of dit beoogde resultaat wordt bereikt en hoe snel dit resultaat behaald wordt, is afhankelijk van veel factoren. Een belangrijke factor is de gezichtsverzorging die iemand thuis toepast; het is van belang om de huid ook thuis goed te reinigen en verzorgen om een optimaal behandelresultaat te krijgen. Daarnaast hebben voeding en een gezonde leefstijl ook effect op de huid.

Vergoeding

Voor de behandeling van acne in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg uw polisvoorwaarden. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om de behandelingen vergoed te krijgen.

Advies Huid & Zorg

Voor acne geldt: voorkomen is beter dan genezen. Puistjes of ontstekingen van de huid kunnen acnelittekens achterlaten en het is belangrijk om te voorkomen dat deze littekens ontstaan. Wij zouden adviseren om al een afspraak of adviesgesprek in te plannen bij één van onze huidtherapeuten als de acne nog niet heel erg is of pas net begint te ontstaan. Zij kunnen u adviseren hoe u de huid het beste zelf kunt verzorgen om de acne zoveel mogelijk onder controle te houden. Op deze manier kunt u wanneer de acne vervolgens verergert sneller een afspraak bij ons inplannen voor een behandeling.

Tarieven

Acnetherapie Tijd Junior Senior Master
Acnetherapie gelaat30 minuten €45 € 50€ 55 per behandeling
Acnetherapie gelaat uitgebreid30 minuten €60 € 65€ 70 per behandeling
Acnetherapie gelaat 45 minuten €65 € 70 € 75 per behandeling
Acnetherapie schouders 30 minuten €45 € 50€ 55 per behandeling
Acnetherapie schouders 45 minuten €65 € 70€ 75 per behandeling
Acnetherapie rug 30 minuten €55 € 60€ 65 per behandeling
Acnetherapie rug 45 minuten €70 € 75€ 80 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden