Laserbehandeling van beenvaatjes

Last van storende beenvaatjes? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Vaatjes op de benen komen erg vaak voor. Vooral vrouwen hebben vaak last van oppervlakkige vaatjes die zichtbaar zijn als rode, paarse of blauwe streepjes. Soms zitten er veel vaatjes bij elkaar en zijn er blauwe verkleuringen op de benen te zien, die cosmetisch storend gevonden worden. De vaatjes zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel behandeld worden indien iemand zich eraan stoort of er onzeker van wordt. Bij Huid & Zorg kunnen we de oppervlakkige vaatjes heel mooi verwijderen met lasertherapie. Op deze pagina leggen we uit wat een behandeling met de vaatlaser inhoudt. Mocht u meer informatie zoeken over de oorzaak en het ontstaan van deze aandoening, dan kunt u terecht op onze pagina over beenvaatjes.

Onze laser voor beenvaatjes

Huid & Zorg behandelt oppervlakkige beenvaatjes met de Long Pulsed Nd: Yag 1064 nm laser. Deze laser heeft de ideale golflengte voor de behandeling van beenvaatjes en beschikt over de speciale OPT-techniek. Met deze techniek kan de laser de energie afgeven in één, twee of drie pulsen. Tussen de pulsen door kan de huid heel kort afkoelen, waardoor er op een veilige manier meer energie kan worden afgegeven dan met andere lasers. Hierdoor kan de behandeling beter gecontroleerd worden uitgevoerd, waardoor het risico op huidbeschadigingen wordt verkleind in vergelijking met andere laserbehandelingen.

De laserbehandeling

De laserkop wordt op de huid geplaatst en geeft licht af in pulsen. Dit laserlicht wordt geabsorbeerd door de rode, paarse of blauwe kleur in het vaatje. Door de warmte van de laserstraal wordt de vaatwand verhit en stopt de bloedtoevoer naar het vaatje. De vaatwandjes gaan hierdoor stuk of plakken aan elkaar vast. In de weken na de behandeling ruimt het lichaam de restanten van de vaatjes vanzelf op.
De laserbehandeling van beenvaatjes kan gevoelig zijn, maar is meestal goed te verdragen. De laserpuls kan aanvoelen als een elastiekje op de huid. Bij dikkere vaatjes is er meer energie nodig per puls, waardoor de behandeling gevoeliger zal zijn dan bij dunnere vaatjes.

Na de behandeling

Na de behandeling ziet de huid van het behandelde gebied er rood uit en kan het branderig aanvoelen, maar dit trekt na 1-2 dagen weg. Ook zal de huid wat zwellen, zullen de bloedvaatjes donkerder kleuren en kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Het kan zeker 4-6 weken duren voordat dit volledig hersteld is. De donkere verkleuring kan zelfs langer aanhouden. Hiervoor geldt: hoe dikker de vaatjes, hoe langer het herstel kan duren.

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig met een interval van 6-8 weken. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de dikte en de hoeveelheid van de beenvaatjes. Na elke behandeling ziet u vermindering van de vaatjes.
Omdat het opruimen van beenvaatjes een langdurig proces is, zal het eindresultaat pas na een aantal maanden zichtbaar zijn. De behandelde vaatjes blijven daarna voorgoed weg. Bij (erfelijke) aanleg voor het ontwikkelen van vaatjes is het echter mogelijk dat er in de toekomst nieuwe vaatjes ontstaan, deze kunnen dan indien gewenst ook behandeld worden.

Adviezen voor en na de behandeling

  • Wanneer er veel spataderen aanwezig zijn of er een onderliggend vaatprobleem aanwezig is, zal dit eerst onderzocht worden en zal de oorzaak behandeld moeten worden. Na deze behandeling kunnen de storende oppervlakkige beenvaatjes met laser behandeld worden.
  • Blootstelling aan zon of zonnebank dient vermeden te worden ten minste 6 weken voor en 4 weken na de behandeling. Wanneer u de zon niet kunt vermijden, is het belangrijk dat u de behandelde gebieden insmeert met antizonnebrandcrème met een beschermingsfactor van 30 of 50. Herhaal het insmeren regelmatig, het liefst iedere twee uur. Het is belangrijk om voorzichtig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.
  • Het is beter om de dagen na de behandeling geen alcohol te nuttigen.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Beperk na de behandeling verhoging van doorbloeding in uw benen. Vermijd de week na de behandeling bijvoorbeeld de sauna, verwarmde baden, massages en actieve sporten (zoals hardlopen of aerobics).
  • Wij adviseren om na de behandeling therapeutisch elastische kousen te dragen. Deze verlichten de klachten, bevorderen de genezing en helpen nieuwe beenvaatjes en spataderen te voorkomen.

Tarieven

Beenvaatjes laserbehandeling Junior Senior Master
Beenvaatjesklein / enkele vaatjes €115 € 125€ 135 per behandeling
Beenvaatjesmiddel groot gebied €185 € 200€ 215 per behandeling
Beenvaatjes groot gebied €260 € 275€ 295 per behandeling
Beenvaatjesextra groot gebied €325 € 350€ 375 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden