Bindweefselmassage

Wil je een behandeling voor een stevigere huid? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Bindweefselmassage is een perfecte behandeling om de huid te laten stralen! De behandeling heeft als doel de huidconditie te verbeteren waardoor deze er jonger, frisser en strakker uit komt te zien. Het is een mooie anti-aging behandeling die onder andere zorgt voor verbetering van de huidstructuur en huidteint. Na één behandeling is er al een mooie glow van de huid te zien! Bindweefselmassage is een diepe manuele massage die wordt uitgevoerd op de onderste laag van de huid, het onderhuids bindweefsel. In deze huidlaag bevinden zich onder andere fibroblasten. Fibroblasten zijn verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine en zorgen voor de elasticiteit en het volume van de huid. Vanaf het 25ste levensjaar neemt de activiteit en de hoeveelheid aanmaak van collageen en elastine af, waardoor er geleidelijk aan fijne lijntjes ontstaan. De rek gaat er als het ware uit waardoor er rimpels ontstaan en de huid gaat verslappen. Met het ouder worden zal dit huidverouderingsproces steeds verder toenemen. Hoe eerder de eerste kenmerken van huidveroudering behandeld worden, des te beter het huidverouderingsproces vertraagd kan worden.

De bindweefselmassage behandeling

Tijdens de behandeling wordt door het masseren onder andere de doorbloeding gestimuleerd waardoor tevens de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. In de huid kunnen onderhuidse verklevingen zitten die de doorbloeding verminderen en hiermee het functioneren van de huid beperken. Tijdens de bindweefselmassage worden deze verklevingen los gemasseerd. Dit zorgt tevens voor een reductie van stress.

Door het verbeteren van de doorbloeding wordt de stofwisseling van de huid geactiveerd en worden afvalstoffen beter afgevoerd. Daarnaast worden hierdoor werkzame stoffen in producten voor de huid beter opgenomen. Bindweefselmassage is een zeer verstevigende behandeling maar ook een ontspannende massage die het gehele jaar rond kan worden uitgevoerd.

Voor wie is bindweefselmassage geschikt?

o Huidveroudering
o Fijne lijntjes en rimpels
o Verslapte huid
o Preventief voor huidveroudering vanaf 25ste levensjaar

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na de eerste behandeling is er al resultaat te zien. Voor het meest optimale resultaat is het nodig dat de behandelingen in kuurvorm worden ondergaan. Dit houdt in dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Tijdens het ondergaan van de kuurvorm, wordt het weefsel van de huid soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien.
Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de indicatie, de leeftijd en de huidconditie.
Preventief voor huidveroudering zijn er ongeveer 6 behandelingen nodig en voor de overige indicaties ongeveer 10 tot 15 behandelingen. De behandelingen vinden één keer per week plaats. Wanneer het optimale effect behaald is, is het nodig om dit resultaat te behouden door één keer per maand de behandeling te blijven ondergaan.

Tarieven

Bindweefselmassage gelaatTijd Junior Senior Master
Bindweefselmassage gelaat 30 minuten €65 € 65€ - per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden