Dit is de nieuwste methode om 'oude handen' te verjongen

Door: Mariska van Schie

feb
10

Als we op een terrasje zitten of een stuk gaan fietsen, smeren we ons gezicht meestal goed in, maar onze handen worden vaak vergeten. Dat is een van de redenen dat veel mensen op latere leeftijd ouderdomsvlekken op de handen ontwikkelen. Vaak is deze schade al op jongere leeftijd opgelopen, maar worden de vlekken pas later zichtbaar.

Pigmentvlekken zijn gelukkig goed te behandelen. Bij Huid & Zorg behandelden wij ouderdomsvlekken met IPL of cryotherapie (een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van stikstof). Omdat de pigmentbehandeling met de IPL nog heel nieuw is, leek het ons leuk om hier in dit blogbericht wat meer over vertellen.

In onze praktijk hebben we een M22 IPL, dit is de krachtigste IPL van het moment. Bij IPL wordt er met verschillende golflengtes van licht gewerkt. Iedere golflengte kan een bepaalde diepte in de huid bereiken. Door met meerdere golflengtes te werken, kunnen er dus verschillende huidlagen tegelijkertijd behandeld worden. Zo kan een pigmentvlek die zich in meerdere huidlagen bevindt, goed aangepakt worden.

 

Casus

Op deze afbeeldingen ziet u de handen van een mevrouw (68 jaar) die zich al een tijdje stoorde aan de pigmentvlekken op haar handen. Mevrouw komt al bij ons voor andere behandelingen en werd heel enthousiast na het horen over deze nieuwe methode om pigment te behandelen. Daarom planden we een afspraak in voor de behandeling van beide handen.
Tijdens deze behandeling gaan we met de kop van de IPL over de huid en geeft deze kop warme lichtpulsen af. Het overmatige pigment in de huid neemt die warmte op en wordt zo kapot verhit. Op onze pagina over de pigmentbehandeling met de M22 IPL kunt u meer lezen over hoe deze behandeling precies werkt.
Na de behandeling hebben wij de huid van mevrouw goed gekoeld en haar geadviseerd om de huid thuis nogmaals te koelen, omdat de huid wat branderig kan aanvoelen.

De dagen na de behandeling lijkt het alsof het pigment donkerder wordt. Dat komt doordat de huid het kapotte pigment gaat opruimen en het dus omhoog komt. Dit kan een jeukend gevoel geven.
Twee weken na de behandeling kwam mevrouw bij ons om te laten zien hoe de handen er op dat moment uitzagen. Het herstelproces was al goed op gang gekomen! Het pigment was al een stuk verbeterd, maar er waren nog wel zwarte puntjes te zien, die er nog af zouden vallen. Dit ziet u terug op de afbeelding hiernaast.

 

Na vier weken was het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Mevrouw is erg blij met haar ‘nieuwe huid’. Veel vriendinnen van haar, die ook last hebben van pigmentvlekken, willen nu ook graag behandeld worden!

Wilt u meer lezen over deze behandeling? Neemt u dan een kijkje op onze pagina over de pigmentlaserbehandeling.