Een stralende bruidshuid dankzij de huidtherapeut!

Door: Wendy van der Knaap

mei
24

In de praktijk krijgen wij regelmatig aanstaande bruidjes die hun huid willen laten verbeteren voor de grote dag. Het is heel bijzonder en leuk om een huid mooi te maken en ondertussen alles te horen over de voorbereiding van de bruiloft. Er komt zoveel bij het organiseren van een huwelijk kijken!

Nu gaan er dit jaar drie collega’s van Huid & Zorg, waaronder ikzelf, trouwen; hoe bijzonder! Omdat we natuurlijk willen stralen op onze trouwerij, zijn we maanden voor de bruiloft al begonnen met onze huid voor te bereiden op de grote dag. En als huidtherapeuten hebben we natuurlijk veel methodes om onze huid mooier te maken! Zo kwam ik met het idee om een blog te maken over alle voorbereidingen voor een stralende bruidshuid.

Draaiboek voor een stralende bruidshuid

Zelf ga ik als eerste van de drie collega’s trouwen, in de zomer. Toen ik vorig jaar ten huwelijk was gevraagd en druk aan de voorbereidingen ging beginnen, dacht ik gelijk ook aan mijn huid. Als huidtherapeut is, naast natuurlijk mijn jurk, mijn huid ook echt belangrijk! Gelukkig beschikken we in de praktijk over ontzettend veel verschillende huidverbeterende behandelingen.
De enige valkuil is de tijd: als je de bruiloft pas over een jaar plant, denk je dat je nog alle tijd hebt… Ik dacht ‘ik ga die behandelingen allemaal wel in de winter doen’, maar voordat ik het wist was het eind januari en had ik nog geen enkele behandeling gedaan! Ik ben toen alsnog snel gestart met een aantal huidbehandelingen, maar had spijt dat ik niet eerder was begonnen. Ik weet dat als ik eerder was gestart, dat ik nog meer had kunnen doen en wellicht een nog beter resultaat had kunnen bereiken.
Omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het is om op tijd te beginnen, heb ik een draaiboek gemaakt om een stralende bruidshuid te krijgen.

 

12-9 maanden voor de bruiloft

Denk goed na over wat u zou willen verbeteren aan uw huid, vooral als u last heeft van een huidprobleem, zoals acne, pigmentvlekken, rosacea of couperose. Zoek professionele hulp om u hierbij goed te adviseren. Als u bij Huid & Zorg een afspraak inplant voor een intakegesprek, zullen wij een huidanalyse doen, waarbij wij uw huid goed onderzoeken, analyseren en uw huidtype bepalen. Aan de hand daarvan kunnen wij een behandelplan opstellen. Het is belangrijk hiermee tijdig te starten, aangezien het bij sommige behandelingen een aantal maanden duurt voordat het eindresultaat zichtbaar wordt en er vaak meerdere behandelingen nodig zijn om het beste resultaat te bereiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een fractionele laserbehandeling voor acnelittekens, grove poriën of rimpels.

9-6 maanden voor de bruiloft

Als u intensieve behandelingen wilt ondergaan, zoals laserbehandelingen voor couperose of peelingen, moet u er echt niet langer meer mee wachten. Deze behandelingen kunnen het beste in de winter worden ondergaan, omdat ze de huid wat gevoeliger maken voor zonlicht. Aangezien de meeste bruiloften in de zomer plaatsvinden, komt dat qua timing dus precies goed uit!
Ook is het belangrijk rond deze periode te starten met het juiste huidverzorgingsregime. Start op tijd met de juiste huidverzorgingsproducten. De huid moet namelijk even aan de producten wennen en het duurt vaak wat langer voordat u resultaat ziet.
Het is heel belangrijk om niet pas een paar weken van tevoren met andere huidproducten te gaan starten; daar kan de huid op reageren met roodheid en pukkeltjes en dat wilt u natuurlijk niet!

6-3 maanden voor de bruiloft

Gebruik nu het juiste huidverzorgingsregime waar uw huid aan gewend is en ga daar niet mee experimenteren. Zorg er ook voor dat u nu dagelijks een zonbeschermingsproduct gebruikt, zodat uw huid geen vlekjes kan gaan ontwikkelen. Zeker als u laserbehandelingen of peelingen heeft ondergaan, is dat heel belangrijk. Ook als de zon niet schijnt is het belangrijk uw huid te beschermen, want ook op bewolkte dagen bereikt de straling van de zon de aarde.

3-2 maanden voor de bruiloft

Tijdens deze periode is het belangrijk na te denken over uw bruidsmake-up. Test de make-upproducten van tevoren goed uit, want een allergische reactie kan pas na een aantal keer optreden. Als u dagelijks make-up gebruikt die goed bevalt, dan kunt u uw visagiste gewoon vragen of ze die make-up ook wil gebruiken voor uw bruidsmake-up, dat is helemaal niet raar.
Bij Huid & Zorg adviseren wij de pure minerale make-up van Colorescience. Deze make-up werkt huidverbeterend, ademt en bevat geen irriterende stoffen, zoals alcohol of talk. Colorescience make-up blijft de gehele dag perfect mooi zitten en bevat ook nog eens SPF om de huid te beschermen.

Ook kunt u 3-2 maanden voor de bruiloft beginnen met het gebruiken van NuFACE, een apparaatje dat de gezichtscontouren en huidtoon verbetert in slechts vijf minuten per dag. Door middel van microstroom worden de gezichtsspieren getraind, waardoor uw gezicht op een natuurlijke manier gelift wordt. Een facelift zonder plastische chirurgie dus! De NuFACE kunt u gewoon zelf thuis gebruiken. Als u het apparaatje dagelijks gebruikt, zult u na ongeveer 2 maanden al een prachtig effect hebben! Daarna kunt afbouwen en NuFACE bijvoorbeeld om de dag of twee keer per week gebruiken, om het resultaat te onderhouden.

 

2-1 maanden voor de bruiloft

Plan deze periode geen hele intensieve behandelingen meer; u wilt geen roodheid of schilfering van uw huid nog vlak voor de bruiloft. Wel zijn milde gezichtsbehandelingen heel geschikt. Bij Huid & Zorg adviseren wij in deze periode ZO Skin Health Treatments. Deze behandelingen geven het laatste stukje huidverbetering zonder de huid te irriteren.

Denk naast uw gezicht ook aan bijvoorbeeld uw handen en voeten en plan een pedicurebehandeling in.

2-1 weken voor de bruiloft

In de weken voor de grote dag moet u vooral heerlijk ontspannen. Probeer niet teveel te stressen! Stress is niet goed voor de huid en kan ineens voor een pukkel zorgen. Plan uiterlijk een week van tevoren uw laatste treatment, maar zorg dat er niet te veel meer moet gebeuren; dit is pure ontspanning en een laatste check-up van de huid. Vergeet daarnaast niet om voldoende water te drinken, om uw lichaam en huid te hydrateren.

1 week voor de bruiloft

De lange-termijn-gezichtsproducten hebben nu het resultaat gegeven aan uw huid. Stop 4 dagen voor de bruiloft met de sterke producten die hoge concentraties retinol bevatten, zoals de Advanced Radical Night Repair, Retamax en Brightenex, en gebruik in plaats daarvan een kalmerend product, zoals de Restoracalm, Renewal Creme of Overnight Recovery Creme. De laatste dagen is het belangrijk de huid zoveel mogelijk te laten stralen. Dit doe je door de huid zachtjes te scrubben of exfoliëren, bijvoorbeeld met de Exfoliating Polish. Gebruik hiernaast ook een brightening product met Vitamine C, zoals het C-Bright Serum. Blijf daarnaast ook veel water drinken!

De grote dag!

Na al die voorbereidingen is het dan eindelijk zover, de grote dag is aangebroken! Mijn advies voor de trouwdag is:

  • Douche niet vlak voordat de make -up gedaan wordt, laat daar wel een tijdje tussen zitten.
  • Reinig ‘s morgens uw gelaat en gebruik eventueel zachtjes een milde scrub. Gebruik daarna een brightening product en daaroverheen een kalmerend product.
  • Gebruik zonbescherming, ook als het niet zonnig is! Mocht de zon toch ineens tevoorschijn komen en je gaat buiten foto’s maken, bent u in ieder geval beschermd. Want u wilt ‘s avonds geen rode of verbrande huid hebben!
  • Breng onder uw make-up een primer aan. Primers egaliseren de huid en verfijnen de poriën. Daarnaast zorgen primers ervoor dat make-up gedurende de dag beter blijft zitten.
  • Gebruik minerale make up. Deze make-up trekt niet in de huid én gaat geen verbinding aan met water, zodat hij mooi blijft zitten, ondanks een traan.
  • Voor extra fixatie gebruikt u een setting mist. Dit product zorgt ervoor dat alle make-up mooi versmelt, zodat u een natuurlijke make-uplook krijgt. Daarnaast zorgt een setting mist ervoor dat de make-up langer op uw gezicht blijft zitten.

En tot slot de allerbelangrijkste tip: geniet en straal, dan bent u de mooiste versie van uzelf!