Het ideale serum voor de gevoelige, rode huid

Door: Team Huid & Zorg

mrt
24

Afgelopen week heeft ZO Medical een nieuw product gelanceerd: ‘Rozatrol’. Dit serum is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige, rode huid en zeer geschikt om te gebruiken bij rosacea. Naar aanleiding van de lancering van dit product hebben we een hoop geïnteresseerde vragen ontvangen. In dit blogbericht willen we u graag meer vertellen over Rozatrol en alle vragen beantwoorden.

Voor wie is Rozatrol geschikt?

Rozatrol is ontwikkeld voor de gevoelige, rode huid en voor huiden met rosacea. Rozatrol kan door iedereen, man of vrouw, worden gebruikt.

 

Wat is het effect van Rozatrol?

Rozatrol vermindert de zichtbare symptomen die geassocieerd worden met rosacea. Dit serum normaliseert de huid door het remmen van de aanmaak van overtollig talg en vermindert zo ontstekingen en roodheden. Daarnaast heeft Rozatrol een exfoliërende werking, wat ervoor zorgt dat de huid gladder en egaler wordt. Verder bevat het serum aminozuren, die het herstel van de huid ondersteunen en een stralend uiterlijk geven, en ondersteunt Rozatrol de hydratatie en de barrièrefunctie van de huid .
Roodheid van de huid die wordt veroorzaakt door oppervlakkige vaatjes (zoals bijvoorbeeld wordt gezien bij couperose), kan niet verminderd worden door Rozatrol. Crèmes en serums kunnen namelijk de bloedvaten niet verwijderen. Als u zich stoort aan zichtbare rode vaatjes kunnen we dit bij Huid & Zorg met andere methodes behandelen. Over deze behandelmogelijkheden vindt u meer informatie op onze pagina over de “behandeling van vaatjes of couperose“referentie:12.

Hoe gebruik ik Rozatrol?

Rozatrol gebruikt u door twee keer per dag (’s ochtends en ’s avonds) 1-2 pompjes op uw gezicht aan te brengen. Als u een protocol van ZO Medical of ZO Skin Health gebruikt, breng Rozatrol ’s ochtends dan aan ná Ossential Daily Power Defense. Daily Power Defense zorgt ervoor dat de huid de juiste pH heeft om het optimale effect van de producten te garanderen. Het is belangrijk dat u overdag een zonbescherming over de Rozatrol aanbrengt. De juiste volgorde is dus: Daily Power Defense > Rozatrol > Zonbescherming. ’s Avonds gebruikt u Rozatrol vóór u Retamax, Advanced Radical Night Repair of een kalmerend product aanbrengt.

Kan ik Rozatrol alleen gebruiken als ik ook andere producten van ZO Medical gebruik?

Nee, u hoeft niet per se een protocol van ZO Medical of ZO Skin Health te gebruiken om Rozatrol te kunnen gebruiken, hoewel een combinatie met de andere producten wel zorgt voor het beste huidverbeterende effect. Als u alleen de Rozatrol gebruikt, breng dan ’s ochtends en ‘s avonds 1-2 pompjes van het serum aan op een gereinigde huid. Breng overdag altijd een zonbeschermend product over Rozatrol aan.

Wat zijn de actieve ingrediënten van Rozatrol?

De Rozatrol bevat meerdere actieve ingrediënten die samenwerken om de huid te verbeteren. Hieronder leest u meer over de actieve werkstoffen en hun effect op de huid:

  • ‘Inflammatory modulation complex’: deze combinatie van lactose, melkproteïne en broccoli-extract helpt ontstekingen te minimaliseren en roodheid van de huid te verminderen.
  • Palmitoyl glycine: bevordert een gezonde microcirculatie.
  • Farnesyl acetate, farnesol en panthenyltriacetate: voorkomen overmatige talgproductie en bieden antimicrobiële voordelen.
  • Papaïne: dit enzym, dat uit papaja afkomstig is en vergelijkbaar is met het huideigen enzym pepsine, heeft een exfoliërende werking op de huid en verbetert de huidtoon en –textuur.
  • Alginezuur: dit is een hydrofiel polymeer dat gemaakt wordt van zeewier, dat de gezonde cellulaire communicatie herstelt.
  • ZO-RRS2™: dit is een exclusief, plantaardig complex gemaakt van stamcellen van planten (de malrove en de edelweiss). Dit complex biedt een krachtige antioxidantbescherming en minimaliseert ontstekingen, waardoor toekomstige beschadiging van de huid wordt voorkomen.
  • Glycerine: hydrateert de huid en versterkt de barrièrefunctie.

Op onze pagina over Rozatrol vindt u meer informatie over dit product, zoals de actuele verkoopprijs. Voor een persoonlijk advies voor het gebruik van Rozatrol kunt u ons natuurlijk altijd mailen of bellen.