Malinda's ervaring met ZO Skin Health

Door: Malinda Hoekstra

sep
01

Sinds 2010 mag ik (Malinda) mijzelf allround schoonheidsspecialiste noemen. Tijdens mijn opleiding heb ik meerdere stages gedaan, waar ik heb gewerkt met verschillende cosmeticamerken, die elk hun eigen visie/ filosofie hebben. Er zaten prachtige, innovatieve merken tussen, maar ook merken die minder goede resultaten opleverden. Na al die jaren heb ik dus een hoop ervaring met verzorgingsproducten en kan ik de verschillende merken en producten goed vergelijken!

Ik werk inmiddels alweer anderhalf jaar bij Huid & Zorg, waar we werken met de producten van Dr. Zein Obagi: ZO Skin Health en ZO Medical. Ik werkte hier eerst alleen als pedicure en gebruikte de producten zelf dus nog niet voor behandelingen, maar kwam er wel veel mee in aanraking. Cliënten komen bijvoorbeeld regelmatig producten halen en ik hoorde ook vaak positieve verhalen van mijn collega’s over de resultaten die bereikt waren met het gebruik van de productlijn. Daarom was ik al een tijdje geïnteresseerd in dit merk. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik van Wendy de kans kreeg om trainingen te volgen van ZO Skin Health, zodat ik de ZO Treatments kan uitvoeren. In dit blogbericht wil ik u meer vertellen over mijn ervaringen met de producten en deze training.

De filosofie van ZO Skin Health

Openminded en geïnteresseerd ben ik naar de training van ZO Skin Health in Veghel gegaan. Allereerst hebben we daar meer geleerd over de filosofie achter ZO Skin Health: de huid activeren en stimuleren om van binnenuit weer gezond te worden.
Onder onze opperhuid (de zichtbare huidlaag) zit onze lederhuid. Vanuit daar wordt onze opperhuid gevoed. De werkstoffen uit een crème moeten dus naar de lederhuid toe. De meeste crèmes van andere merken, voeden de huid van bovenaf. Dat voelt misschien wel goed aan, maar in werkelijkheid geeft dat een seintje naar de lederhuid dat er al voldoende vocht aanwezig is. Een direct gevolg daarvan is dat de activiteit in de lederhuid afneemt.
Wanneer je de producten van ZO Skin Health gebruikt, gebruik je niet alleen een reiniging en een dag- en nachtverzorging. Je gebruikt zelf dagelijks ook een peeling om de dode huidcellen te verwijderen en het overtollige talg te verwijderen. Voor elke huid en voor elk ongemak/huidprobleem is er een passend protocol te volgen met de producten van ZO.

 

Mijn persoonlijke ervaring met de producten

Om echt kennis te kunnen maken met een product, moet je natuurlijk ook zelf ondervinden wat het doet en hoe het aanvoelt. Daarom ben ik gelijk na de cursus zelf ook begonnen met het gebruiken van de producten van ZO! Ik heb de Exfoliating Cleanser, de Exfoliating Polish, de TE-Pads, de Daily Power Defense, de Renewal Creme en de Oclipse Sun Primer SPF 30 aangeschaft.
De make-up die ik gebruik, is van Coloresience. Dit is minerale make-up, wat een mooie is aansluiting op de ZO Skin Health-producten.

Na de producten ruim een maand gebruikt te hebben, merk ik al duidelijk verschil aan mijn huid! Ik heb minder last van een storende, vette glans gedurende de dag. Ook heb ik veel minder mee-etertjes en voelt mijn huid heerlijk zacht aan. En dat terwijl ik dacht al een gezonde huid te hebben!

Zo gebruik ik de producten zelf

Toen ik met de producten begon, dacht ik dat mijn ochtendritueel erg tijdrovend zou zijn, gezien het aantal producten dat ik ging gebruiken. Gelukkig valt dat hartstikke mee. Mijn ochtendritueel is nu als volgt:

  • Stap 1: Ik reinig mijn huid met de Exfoliating Cleanser. Een klein beetje water erbij, 1 minuut inmasseren en dan afnemen met water. Door de bolletjes die in het product zitten geeft dat al een erg fijn en schoon gevoel.
  • Stap 2: De Exfoliating Polish gebruik ik erna. Dit is een peeling met hele fijne magnesiumkorreltjes. Ik heb maar een heel klein beetje nodig, doe wat water erbij en scrub voorzichtig mijn huid. Na ongeveer 2 minuten afnemen met water. Mijn huid voelt daarna erg zacht en soepel aan.
  • Stap 3: Ik haal de TE-Pads (dit zijn een soort reinigingpads die gebruiksklaar in het potje zitten) over mijn huid heen tot het watje droog is. Effectief tegen ongewenst talg en het verminderen van de productie ervan, zodat ik minder glans gedurende de dag en verstoppingen voorkomen kunnen worden.
  • Stap 4: De huid even aan de lucht laten drogen en dan afsluiten met de dagverzorging, de Daily Power Defense, en de zonbescherming, de Oclipse Sun Primer SPF 30, die tevens ook goede primer voor make-up is.

Voor de avond hoef ik minder stappen te doorlopen, dan gebruik ik alleen de Exfoliating Cleanser en de TE-Pads, met daarbij een fijne crème, namelijk de Renewal Creme.

De producten van ZO Skin Health maken echt verschil, dat heb ik nu zelf ook mogen ervaren. Ik hoop hier in de toekomst dan ook veel cliënten mee te mogen helpen aan een gezonde huid! Komt u snel eens langs voor een ZO Skin Health Facial?