Summer bodies are made in winter

Door: Wendy van der Knaap

jan
29

Het is nu nog volop winter, maar voor je het weet is het weer mooi weer en de zomer in aantocht..
Zodra het mooi weer wordt maken veel vrouwen zich druk omdat ze dan weer jurkjes, open schoentjes en een bikini willen dragen en dan onzeker zijn over een vetrolletje, cellulite, beenvaatjes of overbeharing.
Ieder jaar zien wij dan weer dat veel vrouwen zich tot ons wenden met vragen of wij deze onzekerheden kunnen behandelen. En natuurlijk bieden wij hier hele mooie behandelingen voor. Alleen voor sommige behandelingen duurt het even voor je resultaat ziet of er zijn meerdere behandelingen nodig.
Dus ons advies is om in de winter te starten met de behandelingen zodat je in de zomer onbezorgd kunt genieten.
In deze blog benoemen we welke behandelingen je kunt onder gaan om een summerbody te krijgen en waarom je deze behandeling beter in de winter kunt ondergaan.

Vervelende vetrolletjes behandelen door cryoliplyse

Cryolipolyse is een methode om lokaal lichaamsvet te verwijderen door middel van bevriezing. Probleemzones, zoals de welbekende lovehandles, vetrolletjes op de buik of zware bovenarmen, kunnen door middel van cryolipolyse afgeslankt worden. Er is maar één behandeling nodig om maar liefst 5 cm aan vet te verliezen.

Waarom vetbevriezing ondergaan in de winter?
De vetcellen verlaten op een natuurlijk manier je lichaam en dat duurt een aantal maanden, na drie maanden is het optimale behandelresultaat bereikt is. De vetcellen die zijn verwijderd komen niet meer terug, het is natuurlijk wel belangrijk om op gewicht te blijven zodat overgebleven vetcellen niet gaan uitzetten.

 

Ontsierde beenvaatjes verwijderen door laserbehandeling

Beenvaatjes kunnen ontstaan door aanleg (erfelijkheid), zwangerschap of een staand beroep.
De verwijde vaatjes hebben doorgaans geen functie meer, andere bloedvaten hebben de functie overgenomen. Ze zijn vooral cosmetisch storend en kunnen dus zonder problemen verwijderd worden.

Waarom beenvaatjes behandelen in de winter?
Gedurende 4 weken na de laserbehandeling is het belangrijk dat de behandelde huid niet wordt blootgesteld aan zonlicht. Daarnaast zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig, met een interval van 6-8 weken. Het kan dus meer dan 4 maanden duren, voordat alle zichtbare vaatjes volledig zijn verdwenen. Daarom is het slim om de laserbehandeling in de winter te ondergaan, zodat u in de lente meteen met blote benen naar buiten kunt!

 

Heb je geen zin om te scheren in de zomer, start dan met laserontharing!

Wanneer het mooi weer is wil je direct je leuke jurkje of bikini aan doen om naar het strand te gaan. Veel vrouwen vinden het vervelend dat ze dan altijd eerst moeten scheren of krijgen scheerirritaties. Kies dan voor laserontharing bij Huid & Zorg, wij kunnen cosmetisch ongewenste haargroei of overbeharing doeltreffend en effectief behandelen met de effectiefste ontharingslaser.

Waarom laserontharen in de winter?
Er zijn meerdere behandelingen nodig om alle haren te kunnen behandelen met een interval van 6-8 weken. Daarom is de winterperiode bij uitstek de beste periode om in de zomer niet te hoeven scheren en zonder irritaties te kunnen genieten. Ook is het belangrijk dat gedurende 4 weken na de laserbehandeling de behandelde huid niet wordt blootgesteld aan zonlicht.

Cellulite verminder je met LPG- behandelingen!

Die overtollige kilo’s zijn voor vele dames een reden om voor de zomer nog even op dieet of extra naar de sportschool te gaan. Op die manier kunnen zij afvallen, maar daarmee krijgen ze die putjes oftewel cellulite helaas niet mee weg
Endermogie zorgt voor vermindering van cellulite, omdat met deze behandeling de verstrakte bindweefselschotten worden versoepeld.

Waarom cellulite behandelen in de winter?
Tijdens de LPG-behandeling wordt de huid en onderhuid behandeld waardoor weefselblokkades worden opgeheven, vetophopingen losser raken en de (onder)huid haar elasticiteit weer terugkrijgt.
Om dit te bereiken en de cellulite te verminderen zijn meerdere behandelingen nodig. Door al ruim op tijd te beginnen zal het resultaat in de zomer op z’n best zijn.

 

Striae verbeteren door laserbehandelingen

Striae komen veel voor, zowel bij mannen als bij vrouwen, hoewel ze vooral door vrouwen als (cosmetisch) storend ervaren worden. Striae ontstaan als het bindweefsel in de lederhuid te snel wordt opgerekt door een te snelle uitzetting van de huid van een bepaald lichaamsdeel. Vooral na zwangerschap kunnen striae op de buik goed zichtbaar zijn en veel vrouwen willen graag dat behandeld hebben. Bij Huid & Zorg behandelen we striae met een effectieve lasertherapie.

Waarom striae behandelen in de winter?
Er zijn meerdere laserbehandelingen nodig om de striae te kunnen behandelen met een interval van 4 weken. Het duurt dus een aantal maanden voordat de behandelingen zijn afgerond, gedurende de maanden na de behandelingen zal het resultaat steeds verbeteren Ook mag 4 weken na de laserbehandeling de behandelde huid niet wordt blootgesteld aan zonlicht.

Zonder schimmelnagels in slippers of sandalen.

Schimmelnagels komen ontzettend veel voor: ongeveer 25% van de volwassenen heeft één of meerdere nagels die door een schimmel zijn aangetast. Veel mensen schamen zich ervoor en vinden het niet fijn om slippers of open schoenen te dragen. Bij Huid & Zorg behandelen wen schimmelnagels met een speciale nagel-laser, hiermee wordt de schimmel in de nagel gedood door middel van opwarming.

Waarom schimmelnagels behandelen in de winter?
Na de laserbehandeling hebben de nagels een aantal maanden de tijd nodig om weer ‘gezond’ uit te groeien. Om in de zomer weer open schoenen aan te kunnen is het belangrijk op tijd te starten met de behandeling.