Tips om een droge winterhuid te voorkomen en te behandelen!

Door: Wendy van der Knaap

dec
11

Het is nu echt winter! Het is buiten erg koud met een gure wind en er ligt zelfs sneeuw. Het gure weer buiten en de warme verwarming binnen zorgen voor veel temperatuurswisselingen. Hier kan de huid op reageren met een droog trekkerig gevoel, schilfering of rode verkleuring van de huid. In de praktijk krijgen wij veel vragen over welke producten nu het beste gebruikt kunnen worden om de huid te beschermen, voeden en aangenaam aan te laten voelen. Daarom hebben wij hieronder tips en adviezen om een droge huid te voorkomen en onze product tips voor de behandeling van een droge winterhuid op een rijtje gezet;

 

In de winter is de luchtvochtigheid lager. Het vocht in de huid neemt af waardoor de natuurlijke bescherming van de huid, door de huidbarrière, wordt verminderd. Het gevolg hiervan is een droge, jeukende huid, maar ook een onzuivere huid met pukkeltjes.
Ons advies: douche niet te heet en te lang, dit zorgt ervoor dat er nog meer vocht uit de huid ontsnapt. Gebruik een volle, hydraterende crème om de vochtbalans te herstellen zoals de revitatrol en body emulsie.
Door temperatuurwisselingen doordat het buiten koud is en binnen lekker warm door de verwarming kan de huid ook droger, maar ook roder worden. Zeker bij een huid die daar gevoelig voor is, zoals een rosacea huid, zal de huid meer roodheid geven en onrustiger worden.
Ons advies: probeer te grote temperatuurwisselingen te vermijden en laat de huid even wennen aan de kou of warmte door niet direct van de kou in een warme woonkamer te stappen, maar even in de gang te blijven. Gebruik speciale crèmes tegen droogheid en roodheid zoals de revitatrol en rozatrol.

Advies producten voor gelaat:

ZO Medical Rozatrol
Rozatrol is een serum dat dagelijks gebruikt kan worden om de rode, gevoelige huid te normaliseren. Dit serum bevat een geavanceerde combinatie van aminozuren, die het herstel van de huid ondersteunen. Ook ondersteunt Rozatrol de hydratatie en de barrièrefunctie van de huid. De antioxidanten in het serum zorgen ervoor dat ontstekingen worden geremd en huidschade, die ontstaat door dagelijkse oxidatieve stress, wordt geminimaliseerd.
Ons advies: breng tweemaal daags 1 tot 2 pompjes aan op het gelaat.

 

ZO Medical Liprebuild
Liprebuild, de naam zegt het al, zorgt voor reparatie van droge, kapotte en/of rimpelige lippen. Dit product is gebaseerd op een unieke techniek die de vochtregulering in de lippen verbetert en herstelt. De doorbloeding in de lippen wordt gestimuleerd, zodat de lippen hun natuurlijke roze kleur terugkrijgen.
Ons advies: breng tweemaal daags of indien vaker nodig aan op de lippen.

Colorescience All Calm
Heeft u last een rode huid en wilt u dit graag camoufleren? Dan is All Calm de 3-in-1 oplossing voor de rode en gevoelige huid
Deze 3-in-1 formule corrigeert de huidskleur door met een subtiele groene ondertoon roodheden in de huid te neutraliseren en balanceren. Hij biedt een hoogwaardige zonbescherming tegen UVA en UVB met SPF 50. De kalmerende en verzachtende ingrediënten het BioSolace™complex) dragen bij aan blijvende vermindering van gevoeligheid en bescherming tegen roodheid.
Ons advies: All calm is door de camouflerende werking te gebruiken als make-up, maar kan ook als primer onder make-up als er meer dekking is gewenst.

 

Advies producten voor zowel gelaat als lichaam:

ZO Medical Revitatrol
Revitatrol is een herstellende crème die is ontwikkeld om te gebruiken bij een extreem droge of geïrriteerde huid.
Revitatrol ondersteunt het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels die door droogte ontstaan. De vochtbalans en de huidbarrière worden hersteld en tegelijkertijd wordt roodheid verminderd.
Ons advies: gebruik Revitatrol 2x daags of zo vaak nodig bij een droge en geïrriteerde huid. Revitatrol kan voor zowel het gelaat als het lichaam gebruikt worden.

ZO Medical Invisapeel
Geeft een versnelling van de natuurlijke exfoliatie van de huid, zonder waarneembare schilfering.
Speciale enzymen versnellen de vermindering van een ruwe huidtextuur, een droge huid en geven een egalere huidtoon.
Ons advies: breng aan op een gereinigde gezicht en laat het product 1 tot 3 uur intrekken. Invisapeel kan ook gebruikt worden op droge voeten, handen of knieën of andere droge delen van de huid, laat hem dan gerust een hele nacht inwerken.

 

Advies producten voor lichaam:

ZO Skin Health Oraser Hand & Body Scrub
Deze scrub maakt de huid doeltreffend zacht en glad, dankzij de combinatie van een mechanisch en een chemisch peeling-systeem. Suikerkristallen ontdoen de huid mechanisch van alle dode huidcellen, terwijl het salicylzuur de huid chemisch nog dieper exfolieert. De huid wordt daarnaast gevoed door de verschillende voedende bestandsdelen, waaronder shea butter, zodat de huid direct na het gebruik van de scrub heerlijk zacht aanvoelt.
Deze scrub is vooral zeer geschikt voor een hand- of lichaamshuid die droog, grof en/of schilferig is.
Ons advies: Gebruik de scrub zo vaak nodig op een natte of droge huid. Als de huid extreem ruw en verdikt is, raden wij aan het product op een droge huid te gebruiken.

ZO Skin Health Body Emulsie
De body emulsie verzacht en verzorgt de ruwe en droge huid. Retinol bevordert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid soepeler wordt en een gelijkmatigere teint krijgt. De hydratatie van de huid wordt ondersteund en de barrièrefunctie wordt hersteld
Ons advies: Breng 1 of 2 x per dag een royale hoeveelheid aan op het hele lichaam of specifiek op de lichaamsdelen die veel aandacht nodig hebben

 

ZO Skin Health Oraser Nourishing Hand Crème
De rijke formule van deze handcrème verzorgt de handen door de hydratatie te verbeteren en barrièrefunctie te versterken.
Ons advies: Breng de handcrème zowel overdag als ’s avonds (bijvoorbeeld voor u naar bed gaat) rijkelijk aan vanaf de polsen tot de nagelriemen. Breng opnieuw aan na het wassen van de handen of wanneer de huid van de handen droog aanvoelt.