Verslag Colorescience workshop (+ 5 make-uptips van Marc Lubach!)

Door: Emilia van Dam

apr
12

Vorige week hadden we bij Huid & Zorg een make-upworkshop georganiseerd. Marc Lubach, de bekende topkapper en –visagist, kwam bij ons op de praktijk om uitleg te geven over de make-upproducten van Colorescience. Twintig dames waren aanwezig bij deze aan deze gezellige en leerzame avond op de praktijk. In dit blogbericht vertellen we meer over de workshop (én delen we 5 fijne make-uptips van Marc)!

De Colorescience make-upworkshop

De avond begon om half 7 met een glaasje bubbels en wat lekkers. De deelneemsters kwamen één voor één binnen en mochten een plekje uitzoeken aan de tafels. Voor iedereen stonden er een spiegel, setje met make-uppenselen en een reinigingsdoekje klaar. Verder lagen alle tafels vol met de make-upproducten van Colorescience, waarmee de dames later zelf mee aan de slag zouden gaan.
Toen iedereen zat, kon de workshop echt beginnen. Marc had het aanbrengen van de make-up opgedeeld in verschillende stappen. Per stap gaf hij steeds uitleg en tips, waarna de deelneemsters het zelf mochten uitproberen. Aan het einde van de avond hadden alle dames zo een complete make-uplook bij zichzelf aangebracht. Iedereen zag er prachtig uit!

Hieronder delen we 5 van de tips die Marc ons afgelopen week heeft meegegeven.

 

Tip 1: Maak gebruik van minerale make-up

Minerale make-up is natuurlijk en bevat geen irriterende bestanddelen. Daarnaast trekt minerale make-up niet in de huid, waardoor het geen schade in de huid kan aanrichten. ‘Normale’ make-up doet dat wel (vandaar dat je make-up in de loop van de dag soms lijkt te verdwijnen; de producten zijn dan je huid ingetrokken!). De make-up van Colorescience bestaat alleen uit gezonde mineralen en antioxidanten, zodat de huid niet geïrriteerd raakt, maar juist beschermd wordt.

Leuk weetje: Marc vertelde dat hij van de acteurs bij wie hij de visagie doet regelmatig te horen krijgt dat hun huid zoveel mooier en rustiger is, sinds hij hen opmaakt met de minerale make-up van Colorescience.

Tip 2: Begin je make-up altijd met een primer die bij jouw huid past

Een goede primer is de basis voor een mooie teint. Primers zorgen ervoor dat je foundation er mooier/egaler uitziet én dat je make-up langer blijft zitten. Door een primer uit te kiezen die perfect bij jouw huid past, kun je ervoor zorgen dat je huid er op haar best uitziet. Colorescience heeft primers voor verschillende huiden: voor de vette huid is er de Skin Mattifying Perfector, voor doffe huiden is er de Skin Brightening Perfector, voor lichte huiden die wel wat kleur kunnen gebruiken is er de Skin Bronzing Perfector en voor onrustige, gevoelige of rode huiden is er de Skin Calming Perfector. Tenslotte is er nog de Even Up Primer, die geschikt is voor alle huiden en die egaliseert en een hoge zonbescherming (SPF 50) bevat.

Leuk weetje: de favoriete primer van Marc is de Even Up Primer. Als hij deze primer gebruikt bij het opmaken van modellen, geven de fotografen achteraf soms aan dat de huiden van de modellen er zo mooi uitzien, dat het lijkt alsof ze al gephotoshopt zijn!

 

Tip 3: Breng foundation aan vanuit het midden van het gezicht

Veel dames zetten stipjes foundation op hun hele gezicht en smeren dat vervolgens uit. Marc legt uit dat je het beter op een andere manier kunt doen: breng de foundation eerst aan in het midden van je gezicht en werk het van daaruit naar de buitenkanten. Zo voorkom je dat je een opvallende rand van foundation creëert aan de zijkanten van je gezicht en is de overloop tussen je gezicht en nek minder groot!

Extra tip: zo’n foundationrand voorkom je ook door te kiezen voor een kleur foundation die perfect aansluit met je huid. Neem nooit een foundation die donkerder is dan je eigen huidskleur, dat valt vaak erg op. Wil je toch een bruiner kleurtje op je gezicht? Breng dan liever een mooie bronzer aan op de zijkanten van het gezicht voor een natuurlijke, gebronsde look.

Tip 4: Zorg er altijd voor dat je kwasten goed schoon zijn

Geef je kwasten regelmatig een wasbeurt, om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Daarnaast blijft je make-up langer houdbaar, als je schone kwasten gebruikt. Als je met een vuile kwast door je gezichtspoeder gaat, komt er snel een vetlaagje op je poeder en is de make-up niet meer bruikbaar. Zonde!

Bij Huid & Zorg zijn we erg enthousiast over de Brush Cleanser van Colorescience. Deze kwastenreiniger zit in een handige sprayflacon, wat het schoonmaken van de kwasten extra makkelijk en snel maakt.

 

Tip 5: Fixeer je gezichtsmake-up met een setting spray

Heb je je foundation, bronzer en blush aangebracht? Gebruik dan daarna een setting spray. Hiermee zorg je ervoor dat alle make-up mooi met elkaar versmelt, zodat je een natuurlijke make-uplook krijgt. Daarnaast zorgt een setting mist ervoor dat je make-up langer op je gezicht blijft zitten.

Leuk weetje: Marc gebruikt graag de Hydrating Setting Mist van Colorescience. Deze spray zorgt niet alleen voor een egale make-uplook die lang blijft zitten, maar verzacht, kalmeert en beschermt de huid tegelijkertijd. Alleen maar voordelen dus!

Was u niet bij de workshop aanwezig, maar bent u wel benieuwd naar de minerale make-up van Colorescience of het aanbrengen ervan? Dan bent u altijd welkom in onze praktijk. We hebben van alle make-upproducten testers staan die u mag uitproberen en weten (mede dankzij Marc Lubach!) alles over het aanbrengen van make-up. Loopt u gewoon eens bij ons binnen of maak van tevoren een afspraak (0174 50 39 74).