Welke zonbescherming past bij u?

Door: Emilia van Dam

jun
12

Nu het weer lekker zonnig begint te worden, is het extra belangrijk om de huid goed te beschermen met zonproducten. Bij Huid & Zorg zijn we erg enthousiast over de zonproducten van ZO Medical en ZO Skin Health, omdat die niet alleen beschermen tegen Uv-straling maar ook tegen HEV-licht. In de praktijk verkopen we veel verschillende soorten zonnebrand van dit merk, waardoor kiezen soms wat lastig is. Om het u iets makkelijker maken, bespreken we in dit blogbericht stuk voor stuk alle zonproducten die we adviseren bij Huid & Zorg!

 

ZO Medical Oclipse-C SPF 50

De Oclipse-C is het enige zonproduct uit de verzorgingslijn ZO Medical. Deze minerale zonbescherming heeft een luchtige formule en beschermt tegen ultraviolette straling (uv-A en uv-B) én tegen het HEV (High Energy Visible Light, hierover hebben wij al eerder een artikel geschreven). Zo beschermt dit product uw huid tegen vroegtijdige veroudering en hyperpigmentatie.
Oclipse-C bevat onder andere melanine, voor een extra bescherming tegen de zon, en krachtige anti-oxidanten, die een bescherming bieden een teveel aan vrije radicalen in de huid. Ook vermindert dit product roodheid na blootstelling aan de zon.

Pluspunten: De Oclipse-C is geschikt voor alle huidtypen. Ook de gevoeligste huiden en huiden die net een medische behandeling hebben ondergaan zullen dit product goed kunnen verdragen.

Minpunten: De Oclipse-C is iets minder geschikt voor mensen met een donkere huidkleur, omdat het product een vage witte gloed kan achterlaten. Voor een getinte huid adviseren wij een zonproduct met een kleurtje, zoals de ZO Skin Health Smart Tone.

Lees hier meer over de Oclipse-C.

ZO Skin Health Oclipse Sunscreen + Primer SPF 30

De Oclipse Sunscreen + Primer is uniek! Niet voor niets heeft dit product de award voor ‘Beste sunscreen van het jaar’ gewonnen (2009) én is het uitgeroepen tot ‘innovatief cosmetisch product van het jaar’ door de ICMAD (2008). Naast een hoge bescherming tegen de zon, is dit product een primer, die ervoor zorgt dat uw huid er gedurende de dag stralend uitziet en make-up beter blijft zitten.
De Oclipse Sunscreen + Primer bevat melanine, titaniumdioxide en zinkoxide en biedt daarmee een goede bescherming tegen uv-A, uv-B en HEV-licht. Ook zitten er lipopeptiden in dit product, die de productie van collageen stimuleren. Tenslotte bevat het product humectanten, om de huid te hydrateren.

Pluspunten: Dit product is 2-in-1: naast een bescherming tegen de zon, is dit product een primer die uw gezichtsmake-up de hele dag mooi houdt. Daarnaast geeft deze zonbescherming een tintje aan de huid.

Minpunten: SPF 30 is een redelijk hoge factor, maar voor lichte huiden is het verstandiger om op zeer zonnige dagen voor een nog hogere factor (SPF 50) te kiezen. Verder kan dit product iets te droog zijn voor een huid die in de reactiefase zit (en dus last heeft van schilfers).

Lees hier meer over de Oclipse Sunscreen + Primer.

 

ZO Skin Health Oclipse Sun Spray SPF 50

De Oclipse Sun Spray is een heerlijke, niet-irriterende zonbescherming met een waterbestendige formule. Dit product beschermt maximaal 80 minuten tijdens het zwemmen! Deze zonbescherming kan op het gehele lichaam en het gezicht gebruikt worden en dankzij het handige spray-systeem is het erg makkelijk om dit product aan te brengen.
De Oclipse Sun Spray bevat Titanium Dioxide en gefractioneerde melanine om uw huid te beschermen tegen de schadelijke straling van zowel uv-A, uv-B en HEV-licht.

Pluspunten: Deze zonbescherming is verpakt in een handige sprayflacon die het aanbrengen op uw lichaam extra makkelijk maakt. Daarnaast kunt u dit product voor uw hele lichaam gebruiken. Ook fijn: de zeer hoge factor van SPF 50!

Minpunten: Het spraysysteem in niet heel handig voor gebruik op uw gezicht. U kunt het product dan eventueel eerst op uw handen sprayen en daarna op uw gezicht aanbrengen. Daarnaast is dit product wat vetter, wat niet iedereen even prettig vindt voor het gezicht.

Lees hier meer over de Oclipse Sun Spray.

ZO Skin Health Oclipse Smart Tone Broad Spectrum SPF 50

De Smart Tone van ZO Skin Health is een van de meest geavanceerde zonproducten van het moment: deze zonbescherming bevat kleurkorrels die meekleuren met de huid en zich aanpassen aan de huidtint. Dit maakt de Smart Tone geschikt voor vrijwel ieder huidtype en zorgt ervoor dat u nooit meer last hebt van een witte waas bij het gebruikt van zonbescherming!
Verder bevat dit product een breedspectrum fotostabiele bescherming tegen uv-A en uv-B en bevat het gefractioneerde melanine om te beschermen tegen de schadelijke straling van HEV-licht. Daarnaast is de Smart Tone verrijkt met huidconditioners om de huid een jeugdig, zacht en glad uiterlijk te geven.

Pluspunten: Omdat de Smart Tone met de huid meegekleurt, heeft u nooit meer last van een witte waas bij het gebruik van zonbescherming!

Minpunten: Mannen zullen deze zonbescherming minder prettig in gebruik vinden, vanwege het kleurtje dat het product op de huid achterlaat. Zij zullen liever kiezen voor een minder zichtbaar product, zoals de matterende ZO Skin Health Oclipse Daily Sheer SPF 50.

Lees hier meer over de Oclipse Smart Tone.

 

ZO Skin Health Oclipse Daily Sheer SPF 50

De Oclipse Daily Sheer SPF 50 is een niet vette, sneldrogende zonnebrandcrème die bescherming biedt tegen UVA, UVB, HEV-licht én infrarood (IR-A). Dit product heeft een matterend effect, zonder een witte waas op de huid achter te laten.
De Daily Sheer biedt extra hydratatie om de natuurlijke vochtbalans van de huid te onderhouden en uitdroging door blootstelling aan de buitenlucht te voorkomen. De Daily Sheer beschermt optimaal tot 80 minuten bij blootstelling aan water en is zweetbestendig. Dat maakt deze zonbescherming ideaal voor mensen die veel in het water zijn of die veel buiten zijn/werken!

Pluspunten: De Daily Sheer is tot wel 80 minuten water-/zweetproof en daarom zeer geschikt voor mensen die vaak in het water zijn of buiten zijn/werken. Daarnaast heeft de Daily Sheer een matterend, zodat u niet snel zult gaan glimmen.

Minpunten: De Daily Sheer is matterend, maar niet zichtbaar op de huid, dus dames die graag een product gebruiken met een kleurtje vinden de Oclipse Smart Tone. wellicht fijner.

Lees hier meer over de Oclipse Daily Sheer.

Colorescience Sunforgettable poeder SPF 30 & SPF 50

Huidbescherming moet om de twee uur herhaald worden. Daarom adviseren wij de Sunforgettable poeders van Colorescience, om uw huid gedurende de dag tegen de schadelijke straling van de zon te beschermen. Dit zonbeschermingsproduct is een poeder dat verpakt is in een handige kwast en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen als kinderen. U kunt uw huid hiermee om de twee uur even bij poederen om zo optimaal beschermd te blijven. U kunt de Sunforgettable poeders gewoon over uw make-up aanbrengen.

Pluspunten: De Sunforgettable poeders zijn matterend, erg handig in gebruik en kunnen over make-up aangebracht worden. Geen gedoe meer met vloeibare antizonnebrandmiddelen als u op een terrasje zit!

Minpunten: De Sunforgettable poeders beschermen niet tegen HEV-licht en infrarood licht. Het is daarom belangrijk om ’s ochtends eerst een product aan te brengen dat hier wel tegen beschermt. De zonproducten van ZO beschermen allemaal tegen uv-A, uv-B, HEV en infrarood. De bescherming tegen HEV en infrarood blijft de gehele dag in stand en hoeft u tussendoor dus niet bij te werken. De producten van ZO kunt u dus ’s ochtends als basis gebruiken, de Sunforgettable poeders kunt u daarna gedurende de dag gebruiken om de huid te blijven beschermen tegen uv-A en uv-B.

Lees hier meer over de Sunforgettable poeders.