Wendy onderging de ZO Medical 3 Step Stimulation Peel

Door: Wendy van der Knaap

mrt
03

Een van de peelingen die wij bij Huid & Zorg aanbieden, is de ZO Medical 3 Step Stimulation Peel. Deze peeling geeft een snelle, zichtbare verbetering aan de huid. Deze week heb ik, Wendy, deze peeling zelf ondergaan. Natuurlijk omdat ik zelf ook een mooiere huid wil krijgen door de peeling, maar ook omdat ik het belangrijk vind om zelf onze behandelingen te ondergaan, zodat wij onze cliënten nog beter kunnen adviseren en ervaringen kunnen delen over de behandelingen. In dit blogbericht deel ik mijn persoonlijke ervaring met de ZO Medical 3 Step Stimulation Peel met u.

Wat is de ZO Medical 3 Step Stimulation Peel?

De ZO Medical 3 Step Stimulation Peel is een peeling die bestaat uit 3-stappen en is ontworpen voor huiden met acne, melasma, schade door de zon, fijne lijntjes, een ruwe textuur van de huid, grove poriën of een vale huid. De behandeling zorgt voor een zachtere en gladdere huid. De peeling is geschikt voor alle huidtypen en -kleuren en mag maandelijks herhaald worden. Het beste resultaat geeft hij in een kuurvorm. Het is een krachtige, unieke peeling die eenvoudig en veilig is. Een voorbehandeling van de huid met de producten van ZO Medical is wel een voorwaarde om de peeling goed uit te kunnen voeren.

 

Ervaring van Wendy

Al enige tijd wilde ik zelf de 3 Step Stimulation Peel ondergaan. Deze peeling heeft een korte herstelperiode (4-7 dagen) van je huid nodig. Ik wilde de behandeling dus zo goed mogelijk inplannen, zodat ik er op de praktijk de minste hinder van zou ondervinden. Ik had de afspraak daarom op donderdagmiddag ingepland, met de hoop dat ik vrijdag nog gewoon zou kunnen werken en dat de meeste huidreactie in het weekend zou plaats vinden. Voor het weekend had ik geen bijzondere afspraken gepland.

De behandeling
Mijn collega Manon heeft de 3 Step Stimulation Peel uitgevoerd. Als eerste heeft zij mijn gezicht gereinigd met de Hydrating Cleanser van ZO Skin Health. Na het reinigen zijn er foto’s van mijn gelaat gemaakt. Bij Huid & Zorg maken we voor al onze behandelingen foto’s van onze cliënten. Zij vinden het meestal niet zo leuk om op de foto te gaan, maar deze foto’s vinden wij belangrijk om de effecten van de behandeling te evalueren. Ik vond deze foto zelf ook niet leuk en best confronterend zo zonder make up, het ziet er op een foto toch anders uit dan in de spiegel.

Toen ging de behandeling beginnen. Eerst werd mijn huid ontvet met alcohol, zodat er geen vetheid meer op de huid aanwezig was. Daarna werden de 3 stappen van de peeling uitgevoerd:

  • Stap 1: De peel-vloeistof deed Manon een bakje en werd met speciaal gaasje op mijn huid aangebracht. De chemische peeling bestaat uit drie zuren: salicylzuur (17%), trichloorazijnzuur (10%) en melkzuur (5%). Deze mix verwijdert de bovenste huidlagen van de epidermis. Ook bevat deze peel saponinen, wat bijdraagt aan het minimaliseren van de huidreactie. Glycerine zorgt ervoor dat tevens de hydratatie verbeterd.
    Het aanbrengen van de vloeistof voelde direct branderig aan, maar pijnlijk was het niet. Tijdens deze stap werd er ook een koude föhn aangezet, waardoor het goed te verdragen was. Na het aanbrengen van het gehele flesje vloeistof was mijn huid wit en stond helemaal strak.
  • Stap 2: Tijdens stap 2 bracht Manon de retinolcrème aan op mijn gezicht. Deze crème is bijzonder, omdat het percentage retinol (6%) uitzonderlijk hoog is. Retinol zal de aanmaak van collageen stimuleren en het herstel-/vernieuwingsproces van de huid verbeteren. Tevens wordt er gebruik gemaakt van ingrediënten die de celvernieuwing en collageenproductie verder stimuleren en DNA-bescherming en antioxidanten bieden. Bij de behandeling zitten 2 zakjes van deze crème: 1 voor tijdens de behandeling en 1 om de volgende dag thuis te gebruiken.
    Manon masseerde de crème in totdat hij helemaal ingetrokken was. Omdat mijn huid zo strak stond was het, ondanks dat de crème beste prikte, heel fijn dat er een crème werd aangebracht. Dankzij de crème voelde mijn huid meteen minder strak.
  • Stap 3: Tijdens stap 3 heeft Manon de Calming Crème op mijn gezicht aangebracht. Dit is een vocht inbrengende, ontstekingsremmende en kalmerende crème. Deze verzachtende crème voelde heerlijk aan na de behandeling. De Calming Crème zit in een tube en krijg je na de behandeling mee voor thuis.

Na de laatste stap werd de koude föhn uitgezet. Mijn huid voelde toen nog wel warm aan, maar het ergste branderige gevoel was weg. Toen zette Manon de behandelstoel omhoog en keek ik in de spiegel. Mijn gezichtshuid had een hele witte waas. Die avond zou ik uit eten gaan met vriendinnen en eigenlijk is het beter om geen make-up aan te brengen na de behandeling. Gelukkig was na een uur de witte waas helemaal weg en was mijn huid alleen nog wat roder dan normaal en stond hij wat strak. Ik besloot zonder make-up de deur uit te gaan, mijn huid zag er eigenlijk wel goed uit.
In het restaurant vonden mijn vriendinnen mij er zo ‘bruin’ uit zien, dus ik vertelde dat het eigenlijk rood was en dat ik net een peeling had ondergaan. Mijn huid voelde nog wat strakker, maar verder ging het goed. In het restaurant was het erg warm en mijn hoofd begon steeds warmer aan te voelen. Ik werd ook steeds roder en zag eruit of ik erg verbrand was. Verder voelde het nog steeds goed.
Die avond kon ik gewoon gaan slapen zonder mijn gezicht te reinigen, dat was ook wel eens makkelijk!

De dag na de behandeling

Toen ik vrijdag wakker werd, voelde ik wel dat mijn huid strakker stond. Ook was ik nog wat roder. Deze ochtend moest ik deel 2 van de behandeling doen: de retinolcrème aanbrengen die ik had meegekregen. Ik heb mijn gezicht zachtjes gereinigd met de Foamacleanse van ZO Medical. Daarna bracht ik de crème aan en masseerde ik deze goed in. Daarna bracht ik nog een laag Calming Crème aan. Na deze stap heb ik de Oclipse 30 Sunscreen op mijn huid gedaan. Deze zonbescherming bevat een fysische filter, wat betekent dat er geen chemische filter in zit en dat hij direct na een (peel)behandeling op de huid aangebracht mag worden.
Mijn huid stond erg strak en dan vooral naast mijn ogen en op de plooi tussen de neus en lippen. Dit strakke gevoel komt doordat de cellen van de opperhuid uitdrogen en afsterven. Onder deze dode huidlaag worden in een hoog tempo nieuwe huidcellen gevormd. Omdat deze huid nog niet hersteld is, laat de huid nog niet los. Zodra de huid eronder hersteld is, zal de huid los gaan laten en zullen er schilfers en vellen ontstaan. Het is belangrijk om deze vellen er niet af te trekken, omdat je zo de huid mee kan trekken waaronder de huid nog niet hersteld is. Het is dus gewoon geduld hebben tot wanneer de huid hersteld is.
Ik was benieuwd of ik deze dag nog ‘heel’ door zou komen of dat mijn huid al zou gaan schilferen.

Op de praktijk aangekomen waren mijn collega’s natuurlijk ook benieuwd hoe het eruit zou zien en maakten we direct foto’s. De huid was roodbruin, maar ik besloot toch nog geen make-up aan te brengen. Dit zou eventueel wel mogen, maar dan wel een zuivere minerale make-up, zoals Colorescience, zodat de huid niet verstopt en het genezingsproces van de huid niet wordt verstoort.

Tot zover mijn verhaal van de behandeling zelf en de dag erna! Ik zal de komende dagen iedere dag een foto maken van mijn gezicht en mijn ervaring opschrijven, zodat we een mooi overzicht hebben van de gehele peeling en het herstelproces van mijn huid. Hierover zal ik binnenkort dan ook weer een nieuw blogbericht delen.

Op de pagina over ZO Medical 3 Step Stimulation Peel kunt u meer lezen over de behandeling.