Wendy onderging de ZO Medical 3 Step Stimulation Peel (deel 2)

Door: Wendy van der Knaap

mrt
10

Vorige week donderdag onderging Wendy de 3 Step Stimulation Peel van ZO Medical. De week daarna heeft ze elke dag een verslag bijgehouden van het herstel van haar huid. Ook zijn er elke dag foto’s gemaakt van haar huid. In dit artikel lees je haar ervaring met deze huidverbeterende behandeling en laat ze de foto’s zien.

In Wendy’s vorige blogbericht kunt u lezen wat de 3 Step Stimulation Peel precies inhoudt en hoe zij deze behandeling heeft ervaren.

 

Vervolg dag 1 - vrijdagavond
Op vrijdag ging mijn huid aan het einde van de middag steeds strakker staan en begon erg te jeuken. Mijn huid werd steeds bruiner en als ik lachte zag je lijnen en craquelé. Ik leek wel een oudere dame die haar hele leven lang in de zon had gelegen! Nu weet ik weer waarom ik deze behandeling wilde doen en waarom zonbescherming zo belangrijk is… Ik wil er later echt niet zo uitzien!
Vrijdagavond na het eten voelde ik bij mijn mondhoeken wat meer ruimte ontstaan en zaten er velletjes. Het vervellen was dus begonnen!
Later die avond begon het steeds meer te vervellen bij m’n mondhoeken.

Vanaf dat moment kon ik mijn gezicht elke ochtend en avond reinigen met een milde reiniger. Ik heb de Foamacleanse van ZO Medical gebruikt, omdat ik hiermee ook direct mijn mascara eraf kon halen en zo dus maar 1 reinigingsproduct hoefde te gebruiken. Na het reinigen bracht ik de Calming Crème aan, deze prikte soms wel, maar voelde wel lekker aan op mijn strakke huid. Overdag was de zonbescherming een hele belangrijke stap, ook op de dagen dat het niet zonnig was. Mijn nieuwe huidje moest ik goed beschermen tegen de UV stralen! Ik gebruikte de Oclipse Sunscreen & Primer met SPF 30, dit product bevat een fysische filter en dus geschikt voor na de 3 Step Peel. Een zonbescherming met een chemische filter kun je beter niet gebruiken na zo’n behandeling.

Dag 2 - Zaterdag
Zaterdagochtend toen ik wakker werd, zaten er flinke vellen op mijn kin. Naast mijn neus en ogen begon het ook te vervellen. Mijn huid jeukte erg en stond nog steeds erg strak. Op de plekken waar de vellen zaten, voelde ik dat ik meer ruimte had.
Zaterdagochtend kwam mijn zusje een theetje drinken, tijdens het kletsen en lachen moest ik mijn gezicht gewoon goed vasthouden, want ik had het gevoel dat het anders zou gaan barsten. Hierdoor moesten we natuurlijk juist nog meer lachen.
De gehele zaterdag kwamen er steeds meer vellen los. Je hebt de neiging om deze vellen eraf te trekken, maar het is erg belangrijk om dit niet te doen, hoe moeilijk dat ook is! De bovenste huidlaag komt pas los als de huid eronder helemaal hersteld is en als je een vel lostrekt, trek je ook huid mee waaronder het nog niet hersteld is. Hier kun je lelijke rode plekken aan overhouden en daardoor duurt het herstel van de huid langer.
Omdat die vellen er best gek uitzien en soms ook vervelend kunnen zijn, knipte ik voorzichtig met een schaartje de grote losse vellen weg. Ik bleef de hele dag de vellen knippen, er kwam veel los. Ik zag op de plekken waar de vellen al af waren mijn nieuwe huid eronder vandaan komen en wat voelde die heerlijk zacht aan!

Gedurende de dag bracht ik nog twee keer extra een dun laagje Calming Crème aan. Dit voelde fijn omdat de huid zo strak stond en jeukte. Dit mag gewoon tussendoor aangebracht worden, maar niet te vaak en niet te dik, anders kan de huid minder goed los komen. Verder bracht ik geen make-up aan, want als de huid loskomt krijg je van die bruine vellen en ziet dat er een beetje vies uit.
Op zaterdagavond was ik al veel van de vellen kwijt. Rond mijn mondhoeken, naast mijn neus en op mijn voorhoofd was ik het meeste kwijt. Alleen op mijn wangen zat de huid er nog op.

Dag 3 - Zondag
Op zondag zat alleen op mijn wangen nog ‘oude’ huid. Mijn huid was daar ook veel donkerder en ik voelde dat het daar veel vaster zat. Het jeukte flink en de velletjes voelden hard, het was toen best lastig om ervan af te blijven. Maar ik weet natuurlijk dat is heel belangrijk om de huid goed te laten herstellen. De gehele zondag vielen er kleine stukjes vel af.
Zondag heb ik ook mijn haar weer gewassen, maar wel heel voorzichtig, zodat de shampoo en het water niet teveel over mijn gezicht stroomden. Het is beter om de eerste dagen na de peeling geen water over het gezicht te laten stromen, zodat het vervellen niet teveel bevorderd wordt.

Dag 5 - Dinsdag
Op dinsdagochtend begon ik weer met het gebruiken van mijn dagelijkse verzorgingsproducten: de Oilacleanse, Vitascrub en Cebatrol en ook de C-bright en Brightalive met de Daily Power Defense en Oclipse SPF 30. Zo probeer ik mijn dagelijkse routine weer op te pakken. Normaal gesproken gebruik ik ook de Brightenex en Retamax, maar die producten bevatten retinol en omdat mijn wangen nog wat roder waren, heb ik die twee vandaag nog even niet gebruikt. Deze producten kunnen pas ingezet worden nadat de huid helemaal hersteld is.

Dag 6 - Woensdag
Vanaf woensdag heb ik mijn gehele dagelijkse ZO routine weer opgepakt, dus ook de Brightenex en Retamax weer gebruikt. Het ging heel goed en voelde niet branderig aan.

Dag 7 - Donderdag
Op donderdag was het precies een week geleden dat ik de ZO Medical 3 Step Stimulator Peel had ondergaan.
Ik vond dat het proces na de peel ontzettend snel is gegaan. De zaterdag en zondag waren het heftigst. Het was dus een goed idee om de peeling op de donderdag te plannen, omdat ik het weekend de meeste huidreactie had en de vrijdag en maandag gewoon weer kon werken.

Mijn mening na 1 week
Het eindresultaat na de peel tot nu toe vind ik super: mijn huid is veel fijner, gladder, zachter en glanzender. Hij ziet er heel gezond uit! Door nu mijn routine met de producten van ZO weer door te zetten, zal de huidverbetering de komende periode nog verder doorwerken. Over een paar weken zal ik nog een update delen over hoe het dan met mijn huid gaat! In de tussentijd kunt u op de pagina over de ZO Medical 3 Step Stimulation Peel meer lezen over de behandeling die ik heb ondergaan.