Camouflagetherapie

Wilt u een persoonlijk huidadvies? Maak hier uw afspraak.

Camouflagetherapie is een behandeling die is gericht op het minder zichtbaar maken (camoufleren) van bepaalde huidaandoeningen en kleurverschillen in de huid. Bij Huid & Zorg zijn er veel mogelijkheden als het gaat om camouflagetherapie.

 

Camouflage behandeling

Tijdens een camouflageconsult zal de huidtherapeut het meest geschikte product uitzoeken voor uw huid. We beschikken over camouflageproducten van verschillende (medische) merken en kunnen kiezen uit vloeibare en vaste producten. Nadat er is gekozen voor het product dat het beste bij uw huid en aandoening past, wordt de juiste kleur bepaald. Van al onze producten is een breed scala aan kleuren en tinten beschikbaar, zodat er voor iedere huid een perfecte match te vinden is. Na het bepalen van de kleur, zal de huidtherapeut u uitleggen en demonstreren hoe u de camouflage op een mooie, natuurlijke manier kunt aanbrengen.
Camouflage is, zoals het woord al aangeeft, puur bedoeld om een aandoening te camoufleren. De producten zullen er dus niet voor zorgen dat de aandoening permanent verdwijnt, maar zullen deze alleen verbergen.

Wanneer wordt camouflagetherapie toegepast?

Camouflagetherapie wordt toegepast als iemand zicht stoort aan een kleurverschil van de huid, een tatoeage of een zichtbare huidaandoening, zoals acne, littekens, wijnvlekken, roodheden in het gelaat, couperose of pigmentvlekken. Veel van deze huidproblemen kunnen definitief verwijderd of verminderd worden (bijvoorbeeld door middel van acnetherapie, littekentherapie, vaatlaserbehandeling, pigmentbehandeling en tatoeageverwijdering), maar in sommige gevallen is het niet mogelijk om een aandoening met deze methoden te behandelen. Om die reden wordt er dan gekozen om het kleurverschil te verbergen met camouflagetherapie.
Ook als de aandoening wel met één van bovenstaande behandelmethoden verminderd kan worden, kan camouflagetherapie toegepast worden. Bij sommige van deze behandelingen zit er namelijk tijd tussen de behandelingen en duurt het een poosje voor het eindresultaat behaald is. In zo’n geval kan camouflage mooi ingezet worden om de huidaandoening tussen de behandelingen door te camoufleren. Daarnaast zetten we camouflage vaak in direct na onze behandelingen. De huid kan na sommige behandelingen roodheid of een ander kleurverschil vertonen en dan brengen we een dekkende camouflage aan om dat te verbergen.
Camouflagetherapie kan dus toegepast worden in plaats van een behandeling (als de aandoening niet op een andere manier te verminderen is), maar ook in combinatie met een behandeling.

Soorten camouflage

Bij Huid & Zorg beschikken we over diverse camouflageproducten van verschillende merken, die allemaal hun eigen unieke samenstellingen en werkingen hebben. Zo kunnen we voor iedere huid en iedere aandoening het juiste product aanbieden. Hieronder leest u meer over de producten waarmee we bij Huid & Zorg werken:

Dermacolor: is een medische camouflage die veel pigmenten bevat. Met een speciaal fixeerpoeder kan deze camouflage watervast en veegvast gemaakt worden, zodat het product de hele dag goed blijft zitten, ook onder kleding of als u gaat zwemmen. Deze camouflage is te gebruiken op het gehele lichaam.
Dermacolor adviseren wij bij huidproblemen of kleurverschillen met een groot kleurcontrast, zoals wijnvlekken of vitiligo.
Lycogel: is een camouflage die een mooie matte dekking geeft en veel huidproblemen kan camoufleren. Dit product is vele malen dekkender dan een foundation, is waterbestendig en blijft goed zitten. Daarnaast bevordert Lycogel het huidherstel, werkt het product kalmerend en ontstekingsremmend en bevat het een UV-bescherming.
Wij adviseren Lycogel te gebruiken bij kleurverschillen in het gelaat, omdat de formule goed dekt, zonder dik of stug aan te voelen.
Oxygenetix: is een luchtige, ademende camouflage die een natuurlijke dekking geeft. Net als Lycogel werkt Oxygenetix huidherstellend en kalmerend en beschermt het product tegen UV-straling. Omdat deze camouflage iets vloeibaarder en daardoor minder dekkend is dan Lycogel, adviseren we Oxygenetix bij lichte kleurverschillen van de huid of wanneer de voorkeur uitgaat naar een luchtiger product.
Colorescience: is minerale make-up die de huid ondersteunt en beschermt. Minerale make-up is zuiver en bevat geen agressieve chemicaliën, kleurstoffen, talk, alcohol, minerale olie en parfums. De mineralen van Colorescience zijn op de juiste manier verwerkt, volledig waterresistent en lossen niet op in water. Omdat de mineralen waterresistent zijn, vormen ze een beschermende barrière op de huid en trekken ze niet in de huid. Colorescience beschermt uw huid tegen UVA- en UVB-stralingen en andere invloeden van buitenaf en laat uw huid ademen. De make-up is geschikt voor de (extreem) gevoelige huid.
Colorescience geeft een natuurlijke uitstraling en wordt door ons geadviseerd als een medium tot lichte dekking gewenst is.

Vergoeding

Voor camouflagetherapie in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Sommige aanvullende pakketten vergoeden niet alleen de therapie, maar ook de camouflageproducten. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg uw polisvoorwaarden. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om een vergoeding van de zorgverzekeraar te ontvangen.

Tarieven

CamouflagetherapieTijd Junior Senior Master
Camouflagetherapie30 minuten €45 € 50€ 55 per behandeling
Camouflagetherapie 45 minuten €65 € 70 € 75 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden