Chemische peelingen

Benieuwd wat peelingen voor uw huid kunnen betekenen? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Behandelingen met peelingen worden ingezet om de huid te verbeteren. Er bestaan verschillende soorten peelingen die ingezet kunnen worden bij diverse huidproblemen, zoals acne, pigmentstoornissen en huidveroudering. Bij Huid & Zorg passen we afhankelijk van de indicaties diverse peelingen toe. Hieronder leest u meer over de peelingen die wij aanbieden bij Huid & Zorg.

 

Chemische peeling

Bij een chemische peeling wordt een zure vloeistof aangebracht op de huid. De hoge zuurgraad zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag afschilfert en de huid zich sneller gaat vernieuwen. Naast dat de peeling uit een bepaald zuur bestaat, bevat het ook verschillende enzymen en actieve werkstoffen. Er bestaan verschillende soorten peelingen waarover u hieronder kunt lezen. Het effect van de peeling wordt bepaald door de intensiteit van de peeling. Het advies is om de peeling in kuurverband te ondergaan en de peelings worden dan in sterkte opgebouwd. Voor welke peelings er wordt gekozen is afhankelijk van de indicatie. Na een peeling zal de huidstructuur zichtbaar verbeteren. De huid wordt glanzender, egaler en gladder. Acne wordt verminderd, tekenen van ouderdom verminderen en pigmentvlekjes vervagen.

Soorten peelingen

 • Milde peelings level 1:
 • Glycolzuur peeling: is een behandeling met fruitzuren (zuren die worden gewonnen uit fruit, vandaar de naam). Een glycolzuurpeeling stimuleert de celdeling, waardoor de huidstructuur verbetert.
 • Mini Pumpkin Mask: is op basis van pompoen en amandelzuur, deze behandeling is speciaal voor de gevoelige en rosacea huiden. Het zorgt voor vermindering van roodheid, ontstekingen en maakt de huid barrière sterker.
 • Medium peelings level 2:
 • Pumpkin peeling en Power Pumpkin peeling: deze peelingen hebben een exfoliërende effect en zijn vooral geschikt om te gebruiken bij huidveroudering, acne en hyperpigmentatie. De hydratatie en de barrièrefunctie van de huid worden verbeterd en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, wat ervoor zorgt dat rimpels verzachten. Ontstekingen worden onderdrukt, zodat acne vermindert. Ook egaliseert de peeling de huidskleur en heeft de behandeling een blekende werking op pigmentvlekken.
 • Medium peelings level 3:
 • MangoBrite peeling: bevat naast mango enzymen ook melkzuur, dat oplichtend werkt. Hij egaliseert de huidtint, vermindert pigmentatie en verbetert de vochtbalans en stimulatie van collageen. Hij wordt gebruikt bij o.a. pigmentgevoelige en donkere huid.
 • Salicylzuur peeling: is speciaal ontwikkeld voor acne en voor vette huiden. Deze peeling voorkomt ontstekingen en reduceert verstoppingen van de talgklieren, omdat hij talgoplossend werkt. Dit is de enige peel die in de talgklierfollikels werkt. De bovenste huidlaag wordt verweekt/verwijderd, wat zorgt voor een gladder en zachter huidoppervlak.
 • Hibiscus peeling: Een unieke combinatie van zuren voor het kalmeren van de gevoelige huid en rosacea. Ontstekingen worden onderdrukt en de huidskleur wordt verbeterd. Aminozuren leveren de bouwstenen die zorgen voor herstructurering van de huid wat resultaat in een gezonde huid met optimale weerstand.
 • Sterke peelings level 4:
 • Modified Jessner: is een combinatie van zuren en wordt voornamelijk ingezet bij acne omdat hij op talg werkt. Daarnaast wordt hij gebruikt bij pigmentatie door de oplichtende werking. Hij geeft algehele verbetering op de huidtextuur.
 • TCA/Salicylzuur peeling: wordt ingezet bij acne littekens en algehele huidverbetering bij pigment, zonbeschadiging of huidveroudering. Deze peeling verbeter de algehele huidstructuur, egaliseert de huidtint en vermindert pigmentatie en fijne lijntjes.
 • Skin brite peeling: is zeer geschikt om in te zetten bij pigmentatieproblemen, zoals melasma, hyperpigmentatie en gepigmenteerde acnelittekens. De huidtint wordt verhelderd, de pigmentatie wordt verminderd en het huidoppervlak wordt zachter en gladder. Daarnaast worden ontstekingen voorkomen en worden verstoppingen van de talgklieren verminderd. Hij is geschikt voor alle huidtypen.
 • Overige peelings:
 • ZO Skin Health: Voor meer informatie over de peelingen van ZO Skin Health verwijzen we u door naar de pagina over deze peelingen.

Behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd, waarna de peeling wordt aangebracht. De peeling kan een brandend, tintelend, prikkelend of jeukend gevoel geven. Dit gevoel is normaal en trekt weer weg zodra de peeling van de huid wordt verwijderd of geneutraliseerd. Na het afnemen van de peeling worden er verzorgende producten aangebracht.
Na de behandeling heeft de huid een roze/rode kleur, alsof u in de zon heeft gezeten. Dit trekt dezelfde dag nog bij. Als deze tijdelijke roodheid als storend wordt ervaren, kunnen wij eventueel een licht dekkende camouflage aanbrengen. De dagen na de peeling kan de huid licht gaan schilferen.

Aantal behandelingen

Voor een optimaal behandelresultaat adviseren wij om peelingen in een kuurverband te ondergaan en meerdere behandelingen te doen. Het aantal behandelingen dat u nodig hebt, is afhankelijk van uw huidtype en het huidprobleem dat u wilt laten behandelen. Na een screening van uw huid stelt de huidtherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op, waarin de geschatte behandelfrequentie wordt vastgelegd.

Adviezen voor en na de behandeling

 • Probeer zonlicht zoveel mogelijk te vermijden en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50 gedurende 2 tot 3 weken na de behandeling. De peeling maakt uw huid dunner en gevoeliger voor Uv-straling, dus u moet uw huid goed beschermen om huidschade (zoals pigmentvlekken) te voorkomen.
 • De huid kan 2 tot 5 dagen na de behandeling gaan schilferen/vervellen. Dit is een normale, die een aantal dagen kan aanhouden. De huid zal zichzelf binnen 2 weken volledig herstellen.
 • Blijf van eventuele velletjes en korstjes af! Laat de huid zelf genezen. U mag eventueel een lichte scrub gebruiken om de ergste velletjes te verwijderen, maar houd er rekening mee dat de huid na een peeling dunner is, dus wees voorzichtig om geen huidbeschadiging te veroorzaken.
 • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygenetix of Lycogel. Dit zijn camouflerende make-upproducten die niet alleen een fantastische dekking hebben, maar uw huid ook beschermen en kalmeren, zonder de poriën te verstoppen. Over deze producten, die we bij Huid & Zorg verkopen, kunnen we u goed adviseren in de praktijk.

Tarieven

Chemische peeling Junior Senior Master
Chemische peelinglevel 1 €60 € 65€ 70 per behandeling
Chemische peelinglevel 2 €70 € 75€ 80 per behandeling
Chemische peelinglevel 3 €80 € 85€ 90 per behandeling
Chemische peelinglevel 4 €90 € 95€ 100 per behandeling
Chemische peelingcombi €120 € 130€ 140 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden