Coagulatietherapie

Voor een persoonlijk huidadvies mag u ons altijd bellen of mailen.

Diverse goedaardige, kleine huidoneffenheden (denk aan steelwratjes en ouderdomsvlekken) kunnen door middel van coagulatietherapie op een heel mooie, precieze en vrijwel pijnloze manier behandeld worden. Wat coagulatie precies is en wat de behandeling inhoudt, dat leest u hieronder.

Coagulatiebehandeling

Coagulatie is een behandelmethode waarbij een klein huidprobleem doelgericht wordt verhit, waarna het in een korstje verandert, waar vervolgens een mooie nieuwe huid onder ontstaat. Bij Huid & Zorg hebben we twee verschillende methoden om te coaguleren: met een naaldje of met de Zapper.

Coaguleren met een naald: Een haarfijn naaldje wordt in de huidaandoening gestoken. Door deze naald wordt een elektrisch stroompje geleid dat de aandoening verhit en zo vernietigt.

Coaguleren met de Zapper: De Zapper is een klein en handig apparaat dat op een veilige laagstroom werkt. Het is voorzien van een puntige elektrode, die net boven de huidaandoening gehouden wordt. De aandoening zal door de hete elektrode verschrompelen/wegbranden. De zapper wordt vaak gebruikt bij grotere fibromen of ouderdomswratten.

Beide methoden zijn zeer veilig en uiterst geschikt voor kleine oppervlakken. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methoden niet meer nodig, zodat de vorming van littekens wordt voorkomen.
Tijdens een intake zal de huidtherapeut uw huid screenen en een behandelmethode adviseren. In sommige gevallen zal er ook gekozen kunnen worden voor lasertherapie of cryotherapie, de huidtherapeut bespreekt dan met u wat de beste mogelijkheid is. Ook zal de huidtherapeut tijdens de intake een indicatie geven van het aantal behandelingen dat u nodig zult hebben. Met coagulatie zijn gemiddeld 1 á 2 behandelingen voldoende, maar dit is afhankelijk van de soort huidafwijking en uw huid.

Adviezen na de behandeling

  • Direct na de behandeling ontstaat er roodheid in het behandelde gebied. De behandelde plek kan donkerder van kleur worden en er ontstaat een korstje. Het is belangrijk om van korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is, zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld 1 tot 2 weken.
  • Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling.
  • Probeer niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygenetix of Lycogel. Dit zijn camouflerende make-upproducten die niet alleen een mooie dekking hebben, maar uw huid ook beschermen en kalmeren, zonder de poriën te verstoppen. Over deze producten, die we bij Huid & Zorg verkopen, kunnen we u goed adviseren in de praktijk.

Tarieven

CoagulatietherapieTijd Junior Senior Master
Coagulatietherapie <15minuten €45 € 50€ 55 per behandeling
Coagulatietherapie <30 minuten €65 € 70€ 75 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden