Cryolipolyse (vetbevriezing)

Last van hardnekkige vetrolletjes? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Heeft u last van lichaamsvet dat u met sporten of diëten maar niet weg krijgt? Dan is vetbevriezing de oplossing! Tijdens deze behandeling, ook wel bekend als cryolipolyse, wordt het lichaamsvet bevroren en vervolgens op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Op deze pagina vertellen we u meer over deze methode en laten we zien wat de resultaten zijn.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een methode om lokaal lichaamsvet te verwijderen door middel van bevriezing. De applicator van het cryolipolyseapparaat wordt op de probleemzone (zoals de lovehandles, buik, rug, bovenarmen, benen of dijen) geplaatst en koelt de vetcellen af tot -9 °C. De bevroren en kapotte vetcellen worden vervolgens op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken en afgevoerd.

De bevroren vetcellen kunnen niet meer terugkeren. Ieder lichaam heeft namelijk een bepaald aantal vetcellen en als deze eenmaal verwijderd zijn, keren deze niet meer terug. Als iemand dikker wordt, komt dat doordat de vetcellen zich als het ware ‘volzuigen’ en uitzetten. Het is dus na cryolipolyse nog wel mogelijk om wat aan te komen (omdat niet álle vetcellen verwijderd worden), maar de lichaamszone die is behandeld, zal geen voorkeurslocatie meer zijn voor vetopslag.

Cryolipolyse kan ingezet worden voor allerlei probleemzones: van de buik tot de bovenarmen en van de lovehandles tot de dijen. De behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 

De behandeling met cryolipolyse

Tijdens de afspraak zullen we allereerst uw wensen met u doornemen en kunt u aangeven welke lichaamszone u wilt laten behandelen. Daarna zullen we dit lichaamsdeel opmeten en op de foto zetten voor uw persoonlijke dossier. Met deze gegevens, die uiteraard beveiligd worden opgeslagen, kunnen we het resultaat van de behandeling bijhouden.
Vervolgens neemt u plaats op de behandelbank en worden er gelpads op uw lichaam geplaatst, waarop de behandelkoppen/applicators vastgemaakt worden. Deze behandelkoppen vormen een vacuüm op het lichaamsvet, dat vervolgens wordt bevroren. Deze bevriezing kan de eerste 10 minuten als onprettig worden ervaren, maar daarna is het vet door de kou verdoofd en voelt u dit niet meer.
In totaal duurt de bevriezing 40 minuten. In deze tijd kunt u bijvoorbeeld een boek lezen, een film kijken op uw telefoon of gewoon een even ontspannen.
Hierna worden de behandelkoppen verwijderd. De huid van de behandelde lichaamszone is dan rood en voelt koud aan. Omdat er geen herstel nodig is, mag u nu weer al uw dagelijkse handelingen hervatten. Belangrijk is wel om binnen 48 uur minimaal een halfuur te sporten of wandelen. Dit stimuleert de natuurlijke afbraak van de vetcellen.

In deze video ziet u hoe de behandeling met cryolipolyse in zijn werk gaat:

Het resultaat van cryolipolyse

Met cryolipolyse kunnen bepaalde probleemzones worden aangepakt. Cryolipolyse is dus geen methode om af te vallen, maar om het lichaam te ‘shapen’ en om plaatselijke vetophopingen te verminderen. Probleemzones, zoals de welbekende lovehandles, vetrolletjes op de buik of zware bovenarmen, kunnen door middel van cryolipolyse afgeslankt worden.
Na ongeveer een maand begint het resultaat van de behandeling zichtbaar te worden en na drie maanden is het optimale behandelresultaat bereikt. Om het beste behandelresultaat te behalen is het belangrijk om binnen 24-48 uur na de behandeling minimaal een halfuur goed te bewegen, door bijvoorbeeld een stuk te wandelen of te fietsen. Daarnaast is het zeker aan te raden om een gezond dieet aan te houden en voldoende te blijven bewegen om het resultaat te behouden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor sommige mensen zijn meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat en en soms voor kleine vetophopingen kan één behandeling al voldoende zijn. U bepaald zelf wanneer het gewenste resultaat behaald is.
U mag meerdere verschillende lichaamszones laten behandelen in korte tijd, maar wij raden niet aan om dezelfde lichaamszone te snel opnieuw te behandelen, omdat het lichaam even tijd nodig heeft om de vetcellen af te voeren. Wij adviseren om 6 weken te wachten met een volgende behandeling van dezelfde zone.

Adviezen voor en na de behandeling

  • Drink op de dag van de behandeling geen alcohol in verband met het belasten van de lever.
  • Drink dagelijks minimaal 2 liter water. Zeker op de dag van de behandeling is het belangrijk om genoeg water te drinken. Water heeft een zuiverende werking en dat kan uw lichaam goed gebruiken als de vetcellen afgevoerd moeten worden.
  • Zorg ervoor dat u binnen 48 uur na de behandeling minimaal een halfuur goed kunt bewegen, zoals een stuk wandelen, fietsen of cardio training. Dit stimuleert de afbraak van vetcellen.
  • Een gezonde leefstijl (gevarieerde voeding en dagelijkse beweging) is belangrijk om uw lichaam goed in vorm te houden. Met cryolipolyse wordt een deel van de vetcellen verwijderd en deze kunnen niet meer terugkomen. Op deze lichaamszone zal de vetopslag dus sterk verminderen. Maar de vetcellen die nog wel in het lichaam zitten, kunnen zich nog wel opvullen. Laat daarom bijvoorbeeld suikers in de voeding achterwege om de opslag van vetten te beperken.
  • Een cryolipolysebehandeling is te combineren met andere behandelingen. U kunt bijvoorbeeld tegelijkertijd een huidverstevigende gezichtsbehandeling met endermologie of coagulatietherapie (voor steelwratjes en ouderdomsvlekken) ondergaan.

Welke apparatuur gebruiken wij voor vetbevriezing?

Bij Huid & Zorg voeren we cryolipolyse uit met de Clatuu, dit is het nieuwste en krachtigste apparaat voor vetbevriezing. De Clatuu maakt gebruik van een sterk vacuüm, zodat de huid en het vet goed de behandelkop in worden gezogen. Zo kan er een groter lichaamsgebied behandeld worden. Daarnaast koelt de Clatuu veel sterker dan de meeste apparaten; met onze apparatuur koelt het vet af tot wel -9°C. Waar de behandelkoppen van andere apparaten alleen aan de onder- en bovenkant koelen, heeft de Clatuu een koeling van 360 graden, zodat de hele lichaamszone even diep wordt gekoeld. Het apparaat behoudt een constante temperatuur, wat ook erg bijzonder is.
Dit alles zorgt ervoor dat er met de Clatuu minder behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

De voordelen van cryolipolyse

  • Cryolipolyse werkt heel gericht: bepaalde probleemzones (die u met sporten misschien niet kunt verminderen) worden behandeld, zonder dat andere weefsels beschadigd worden.
  • Bij deze methode van vetvermindering is geen verdoving of medicatie nodig. De eerste 5-10 minuten zult u een koude sensatie ervaren, maar hierna zullen de weefsels verdoofd aanvoelen door de bevriezing en kunt u rustig ontspannen.
  • Dankzij cryolipolyse is er geen operatie nodig om vet te verminderen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld liposuctie, hoeft er geen chirurgische ingreep plaats te vinden. Dat maakt deze methode een stuk veiliger en betekent dat er geen kans is op complicaties.
  • Cryolipolyse is snel en vraagt niet om een langdurig herstel. De behandeling duurt 40-60 minuten en direct hierna kunt u uw gewone bezigheden hervatten en bijvoorbeeld weer gewoon aan het werk gaan.
  • Omdat u 40 minuten stil ligt, is het mogelijk om de cryolipolysebehandeling te combineren met andere behandelingen! Denk bijvoorbeeld eens aan een combinatie met LPG voor het gelaat, een behandeling waarbij de gezichtscontouren verbeterd worden dankzij mechanische dieptemassage, of coagulatietherapie voor bijvoorbeeld steelwratjes en ouderdomsvlekken. Bij het maken van uw afspraak kunt u informeren naar de mogelijkheden van een dubbele afspraak.

Tarieven

Cryolipolyse Junior Senior Master
Cryolipolyse 1 lichaamszone/1 kop € 225 € 250€ 275 per behandeling
Cryolipolyse 2 lichaamszones/2 koppen € 275 € 300€ 325 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden