Cryotherapie

Vragen over uw huid? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Diverse goedaardige, kleine huidoneffenheden (zoals steelwratjes, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken) zijn in principe onschuldig, maar vaak wel hinderlijk en ontsierend. Doormiddel van de CryoPen, een behandeling met stikstof, kunnen deze plekjes op een heel mooie, precieze en vrijwel pijnloze manier behandeld worden.

Cryotherapie is een behandelmethode waarmee diverse huidaandoeningen verwijderd of minder zichtbaar gemaakt kunnen worden. Deze behandeling werkt door middel van bevriezing van weefsels. De aandoening zal door de bevriezing afsterven en wordt vervangen door een nieuwe, gezonde huid. De Cryopen werkt tot op de millimeter nauwkeurig, waardoor het gezonde weefsel rondom de huidaandoening niet zal beschadigen. Ook littekenvorming wordt voorkomen, dankzij de precisie van deze behandelmethode.

Wat kunt u verwachten na de behandeling met de Cryopen?

  • Direct na de behandeling kleurt het behandelde gebied rood
  • De eerste paar dagen na de behandeling wordt de huidaandoening donkerder van kleur
  • Er ontstaat een korstje
  • Onderhuids wordt een nieuwe huid aangemaakt
  • Na 10 tot 14 dagen valt het korstje er vanzelf af en blijft er een mooie, nieuwe huid over

Hoeveel behandeling en zijn er nodig?

Afhankelijk van de soort huidafwijking zijn er gemiddeld 1 tot 2 behandelingen nodig. Tijdens een intakegesprak zal de huidtherapeut uw huidaandoening screenen en vervolgens een indicatie geven van het aantal behandelingen dat u waarschijnlijk nodig zult hebben.

Advies Huid & Zorg

  • Het is belangrijk om van korstjes af te blijven en niet te pulken of te krabben, zodat de huid zichzelf rustig kan herstellen. Onder het korstje wordt nieuwe huid aangemaakt en dit heeft tijd nodig. Wanneer de nieuwe huid af is, zal het korstje vanzelf verdwijnen. Dit proces duurt gemiddeld 10 tot 14 dagen.
  • Vermijd zonlicht zoveel mogelijk op het behandelde gebied en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50 gedurende minimaal 2 weken na de behandeling.
  • Probeer niet te roken. Roken vertraagt namelijk de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat het korstje op de huid herstelt.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygenetix of Lycogel. Dit zijn camouflerende make-upproducten die niet alleen een fantastische dekking hebben, maar uw huid ook beschermen en kalmeren, zonder de poriën te verstoppen. Over deze producten, die we bij Huid & Zorg verkopen, kunnen we u goed adviseren in de praktijk.

Tarieven

CryotherapieJunior Senior Master
Cryotherapie klein / middel gebied €50 €60 € 65 per behandeling
Cryotherapie groot gebied €70 € 75€ 80 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden