Dermica Pen (microneedling)

Wilt u advies voor uw huid ontvangen? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Bij ‘microneedling’ worden er miniscule gaatjes in de huid gemaakt, wat ervoor zorgt dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd. Hoewel dat misschien wat eng klinkt, is het een veilige methode om de huid vanuit de diepte te vernieuwen. Bij Huid & Zorg gebruiken we de Dermica Pen voor microneedlingbehandelingen. De Dermica Pen is het meest professionele en geschikte systeem op het gebied van microneedling. Dit apparaat werkt op een veilige, hygiënische en effectieve manier, waarbij huidverbetering vanuit de diepte wordt bevorderd, zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Het doel van deze behandeling is het bereiken van blijvende, constante huidverbetering.

Werking Dermica Pen

De Dermica Pen maakt gebruik van 11 minuscule naaldjes, die vibreren en kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar prikkelen de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Omdat collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, zorgt dit ervoor dat de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing.

De behandeling met de Dermica Pen

Voor de behandeling wordt gestart, wordt er een mix van hyaluronzuur en een geschikte Dermica Solution op de huid aangebracht. Voor iedere huid is er een speciaal samengestelde vloeistof met krachtige werkstoffen beschikbaar. Hierna wordt de Dermica Pen met roterende beweging over uw huid bewogen, terwijl de vibrerende naaldjes hun werk doen. De behandeldiepte varieert van 0,5 mm tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie en de huidconditie. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel, maar is goed te verdragen.

Advies na een behandeling met de Dermica Pen

Afhankelijk van het soort behandeling zal de huid er na afloop roze/rood uitzien en is het huidoppervlak gevoelig. Daarbij kan de huid prikkelend en warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. De rode kleur vermindert over het algemeen na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanhouden.
Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbeschermingsproduct, omdat de huid gevoeliger is. Daarnaast mag de huid gecamoufleerd worden met een verzorgend make-upproduct, zoals Colorescience minerale make-up, Oxygenetix of Lycogel

Behandelfrequentie Dermica Pen

Het natuurlijke herstelproces (de aanmaak van elastine en collageen) dat op gang wordt gebracht, is een stapsgewijs proces. Het kan dus even duren voor het gewenste resultaat bereikt is. Na gemiddeld 2 tot 4 weken worden de eerste resultaten geleidelijk zichtbaar en na 8 weken is de verbetering duidelijk te zien. Daarna werkt het proces nog maanden door.
Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen iemand moet ondergaan, is afhankelijk van de leeftijd, de huidconditie en de behandelindicatie. Over het algemeen geldt wel dat hoe meer behandelingen u ondergaat, hoe sneller u het gewenste resultaat bereikt. De huidtherapeute zal u een passend behandelplan adviseren.

Vergoeding

Voor de behandeling van acnelittekens in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg uw polisvoorwaarden. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om de behandelingen vergoed te krijgen.

Tarieven

Dermicapen / MicroneedlingJunior Senior Master
Dermicapen klein €75 € 80€ 85 per behandeling
Dermicapen middel €110 € 120€ 130 per behandeling
Dermicapen groot / hele gelaat €155 € 165€ 175 per behandeling
Dermicapen groot / hele gelaat anti-aging €165 € 175€ 185 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden