Dieptereinigende behandeling

Voor een persoonlijk huidadvies mag u ons altijd bellen of mailen.

Verstopte poriën, puistjes of gerstekorrels… Al deze huidoneffenheden zorgen ervoor dat de huid er dof of ongezond uitziet. Voor deze problemen en voor vele andere huidklachten kunnen wij reinigende behandelingen inzetten. Tijdens de reinigende behandeling wordt de huid op een diep niveau gereinigd en alle oneffenheden verwijderd. Hoe een reinigende behandeling in zijn werk gaat, leest u op deze pagina.

De reingende behandeling

De behandeling start met het schoonmaken van de huid. Alle make-up, vuil en dode huidcellen worden van uw huid verwijderd met een reinigingsproduct dat geschikt is voor uw huidtype.
Na de reiniging wordt de huid goed bekeken door de loeplamp. Door de vergrotende loep bekijkt de huidtherapeut hoe de huid eruit ziet en waar de onzuiverheden zitten. Als de huidtherapeut een goed beeld heeft van uw huid en de oneffenheden, zullen de onzuiverheden nauwkeurig verwijderd worden. Indien nodig kan de huidtherapeut een steriele naald gebruiken om bepaalde onzuiverheden makkelijker uit de huid te krijgen.
Zodra de huid geheel gereinigd is, zal er een speciale (chemische) peeling aangebracht worden. Bij Huid & Zorg beschikken we over verschillende soorten peelingen en de keuze voor een bepaalde peeling is afhankelijk van het huidtype en de eventuele huidklacht. De peeling desinfecteert de huid, laat dieper gelegen vuil naar boven komen en zorgt voor een versnelde celdeling van de huid, zodat de huid weer een frisse uitstraling krijgt.
Als de peeling verwijderd is, zal er afhankelijk van de resterende behandeltijd een kalmerend masker aangebracht worden of een korte massage (‘lymfedrainage’) gedaan worden om alle afvalstoffen af te voeren.
Als afsluiting van de behandeling wordt er een crème aangebracht. Ook de keuze voor deze crème is afhankelijk van uw huidtype.

Na de reinigende behandeling

Na een behandeling kan de huid er roder uitzien. De rode kleur trekt vanzelf weer weg, maar indien u het storend vindt, kan de huidtherapeut een speciale huidverbeterende make-up of camouflage aanbrengen om de roodheid te verbergen.

Advies Huid & Zorg

Wanneer wij merken dat uw huid veel talgophopingen of puistjes bevat, raden wij aan om de reinigende behandeling periodiek te ondergaan. Uw huidtherapeut zal u dan adviseren welke behandelfrequentie voor uw huid het beste is. Vaak is de behandelfrequentie in het begin wat hoger en wordt deze steeds een beetje afgebouwd.

Wat kunt u thuis doen?

Bij Huid & Zorg reinigen we uw huid in de praktijk, maar natuurlijk kunt u ook thuis kunt uw huid verzorgen. Dat is zelfs heel belangrijk! Het is bijvoorbeeld heel verstandig om uw huid in ieder geval twee keer per dag goed te schoon te maken, om huidproblemen zoals puistjes te voorkomen. Bij Huid & Zorg kunnen we u adviseren over de juiste reiniging en verzorging voor uw huid en over welke producten geschikt zijn. Komt u gerust eens langs voor een persoonlijk advies voor uw huid!

Tarieven

Dieptereiniging Tijd Junior Senior Master
Dieptereiniging gelaat30 minuten €45 € 50€ 55 per behandeling
Dieptereiniging gelaat uitgebreid30 minuten €60 € 65€ 70 per behandeling
Dieptereiniging gelaat 45 minuten €65 € 70 € 75 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden