Eelt

Voor een persoonlijk advies mag u ons altijd bellen of mailen.

Eelt is een verdikking van de huid die ontstaat bij regelmatige of aanhoudende druk of wrijving op één plaats. Deze verdikking komt vooral voor onder de voeten, op de tenen en soms bij de handen/vingers. Een eeltknobbel ziet eruit als een kleine of grotere gele plaque van verdikte en verharde huid. Soms kunnen er pijnlijke kloven in het eelt aanwezig zijn. Veel mensen hebben last van eelt, vooral de oudere leeftijdsgroepen. Hoe ontstaat eelt en wat kunnen we eraan doen? Dat leggen we je uit op deze pagina.

Wat is de oorzaak van eelt?

Eelt is het gevolg van regelmatige of aanhoudende druk of wrijving op de huid. Om de voeten of handen tegen deze invloeden te beschermen, maakt de huid een extreem dikke beschermende laag. Eelt ontstaat vaak op plaatsen waar de huid dunner is en waar de botten iets uitsteken, omdat de druk daar het hoogst is.
Oorzaken van toegenomen druk of wrijving kunnen zijn: te krappe of te wijde schoenen, te hoge hakken, veel op blote voeten lopen, overgewicht of een stand- of vormafwijking van de voet. Bij ouderen komt eelt vaker voor door de verdunde huid. Hierdoor heeft de huid namelijk een verminderde schokdemping, wat zorgt voor veranderingen in de drukverdeling, wat leidt tot snellere eeltvorming.

Behandeling eelt

De medisch pedicure van Huid & Zorg is gespecialiseerd in de verwijdering van eelt. Tijdens een pedicurebehandeling zal zij zowel het eelt als de rest van de voeten en de nagels behandelen en verzorgen. Daarnaast zal de pedicure naar de schoenen kijken en persoonlijk voetverzorgingsadvies geven om de kans op nieuw eelt te verkleinen. Op deze pagina leest u meer over de pedicure behandeling.

Terug naar overzichtVorigeHuidprobleem 7 van 35Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden