Elektrische epilatie

Last van vervelende haartjes? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Elektrische epilatie wordt bij Huid & Zorg ingezet bij de behandeling van overbeharing of ongewenste haargroei. Vaak kan overbeharing worden behandeld met een laser, maar in sommige gevallen is elektrische epilatie geschikter. Elektrische epilatie kan ingezet worden bij alle haarkleuren, maar wordt vooral ingezet bij dunne of lichte (zoals grijze, witte, blonde en rode) haren, die niet met laserontharing verwijderd kunnen worden. Of wanneer er enkele haren of een combinatie van enkele lichte en donkere haren in het gelaat behandeld worden.

Wat is elektrische epilatie?
Elektrische epilatie is een vorm van definitieve ontharing die werkt door middel van stroom. Met de stroom verhitten we het haarzakje, dat op die manier wordt vernietigd, waardoor er geen haar meer kan groeien op dit plek.

Behandeling met elektrische epilatie

Tijdens de behandeling wordt een zeer dunne, steriele naald langs het haartje in de haarschacht geplaatst. De naald gaat de huid in via de opening van het haarzakje, er zal dus geen gaatje geprikt worden. Als de naald in het haarzakje zit, wordt er gedurende enkele seconden elektrische stroom door het naaldje gevoerd, waarna de haar loslaat. Deze stroom vernietigt de cellen waaruit de haar groeit. De haren zullen op de behandelde plek steeds dunner en zwakker worden en uiteindelijk zal er helemaal geen haargroei meer aanwezig zijn.
De stroom kan tijdens de behandeling als warm en licht pijnlijk ervaren worden, maar de huidtherapeut kan de stroomsterkte aanpassen aan uw huid en pijnsensatie, waardoor de behandeling heel goed te verdragen is.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de haargroeifasen waarin de haren zich tijdens de behandelperiode bevinden en de oorzaak van de beharing. In het begin van het behandeltraject zal er regelmatiger behandeld worden, later zal een onderhoudsbehandeling voldoende zijn.
Tijdens een intakegesprek zal de huidtherapeut uw haren beoordelen en u hier meer informatie over geven.

Ben ik voor altijd van mijn overbeharing verlost?
Elke haar zal een aantal keer behandeld moeten worden om te zorgen voor een definitief resultaat. De haren die dan definitief zijn behandeld, komen ook niet meer terug. Wel kunnen er in de loop van de jaren onder invloed van hormonen of medicatie nieuwe haren ontwikkeld worden. Deze haren kunnen eventueel ook weer worden behandeld met elektrische epilatie.

Advies voor en na de behandeling

  • Voor en tussen de behandelingen mag u de haren niet plukken, harsen of epileren. U mag wel knippen en scheren tot minimaal 4 dagen voor de behandeling, omdat de haren tijdens de behandeling met een pincet opgepakt moeten kunnen worden.
  • Na de behandeling kan de huid wat rood zijn of warm aanvoelen. De huidtherapeut zal een verzorgende crème aanbrengen. Thuis mag u indien nodig koelen of crème aanbrengen.
  • Na de behandeling is de huid extra gevoelig en mag het gebied dat is behandeld 3 dagen niet worden blootgesteld aan zonlicht. Wanneer u naar buiten gaat, adviseren wij een zonbeschermingsproduct te gebruiken om de huid te beschermen.

Vergoeding

Voor de behandeling van overbeharing of ongewenste haargroei in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg uw polisvoorwaarden. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Tarieven

Elektrische epilatieTijd Junior Senior Master
Elektrische epilatie 15 minuten €35 € 40€ 45 per behandeling
Elektrische epilatie 30 minuten €45 € 50€ 55 per behandeling
Elektrische epilatie 45 minuten €65 € 70€ 75 per behandeling

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden