Endermologie (LPG)

Wilt u weten wat endermologie voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Ondanks intensief sporten of diëten kunnen er op sommige plekken van het lichaam vetophopingen blijven bestaan. Lipomassage, een techniek van LPG Endermologie, biedt de oplossing voor zulke plaatselijke vetophopingen. Ook werkt deze behandeling geweldig voor cellulite en huidverslapping.
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage die uitgevoerd wordt met het LPG-apparaat. Het is een vrijwel pijnloze methode die zowel de huid en de onderhuid als het onderhuids bindweefsel behandelt. Door deze behandeling wordt de doorbloeding van de huid bevorderd, de afvoer van lymfevocht en vetcellen gestimuleerd en verhard (litteken)weefsel verzacht.

Werking Endermologie

De behandeling wordt uitgevoerd met het LPG-apparaat. Dit apparaat ziet eruit als een machine met twee slangen, waaraan een behandelkop vastzit. Via de slangen wordt lucht gezogen, net als bij een stofzuiger. De behandelkop bevat twee mechanisch roterende rollers, die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Omdat deze rollers apart ingesteld kunnen worden, kan de huid op meerdere manieren worden opgepakt en is het mogelijk om verschillende huidplooien vormen. Er bestaan verschillende (formaten) behandelkoppen, zodat voor elk lichaamsdeel de juiste behandeling ingezet kan worden.
Het LPG apparaat lift, rolt en masseert de opgepakte huid en onderhuid zodanig dat weefselblokkades worden opgeheven en vetophopingen losser raken en verminderen. Op die manier krijgt de (onder)huid haar elasticiteit weer terug. Bindweefsel- of lipomassage zorgt daarnaast voor een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. De bloed- en lymfecirculatie worden gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden. Tegelijkertijd worden de fibroblasten gestimuleerd om meer collageen aan te maken met als gevolg een gladde, stevige en gezonde huid.
Endermologie kan zowel cosmetisch als therapeutisch worden ingezet en is een veilige therapie. Er is geen operatie of chirurgische ingreep noodzakelijk is en er kunnen geen risico’s of complicaties optreden.

Cosmetische behandeling met LPG

Met endermologie kunnen onder andere de volgende cosmetische indicaties worden behandeld:

 • Volumeafname
  Endermologie zorgt ervoor dat de vrije vetzuren uit de vetcellen vrijkomen. De vrije vetzuren worden vervolgens afgevoerd naar de spieren, wat zorgt voor vermindering van het vetvolume. Omdat tevens de bloed- en lymfecirculatie worden bevorderd, kunnen de vrije vetzuren sneller worden afgevoerd. Het natuurlijke proces van vetafbraak wordt gestimuleerd, maar er worden geen cellen kapot gemaakt.
 • Vermindering van cellulite
  Bij een huid met cellulite zijn de bindweefselschotten in de huid verstrakt, wat de bekende sinaasappelhuid geeft. LPG versoepelt deze bindweefselschotten tussen de vetcellen, waardoor de huid er gladder zal uitzien.
 • Huidversteviging
  De fibroblasten in de huid worden gestimuleerd om meer collageen aan te maken, met als gevolg een gladde, stevige en gezonde huid.

Binnen deze aandachtsgebieden kan LPG de oplossing bieden voor:

 • Vastzittende vetophopingen
 • Voor- en nabehandeling bij liposculptuur en liposuctie
 • Figuurcorrectie
 • Huidverslapping

LPG is inzetbaar voor allerlei corrigerende behandelingen. Endermologie pakt probleemzones, zoals lovehandles en zadeltassen, aan. Door de behandeling pakt het metabolisme het beschikbare vet weer aan. De zuigende werking van het apparaat gecombineerd met de rolmassage zorgt ervoor dat vetzuren uit de vetcellen vrijkomen. De vetcellen nemen in volume af en er vindt een betere doorbloeding plaats waardoor de vetzuren snellen worden afgevoerd. Deze specifieke massage is ook geschikt voor de voor- en nazorg van een liposuctie.

Therapeutische behandeling met LPG

LPG kan ingezet worden om brandwonden, littekens en fibrose losser te maken. Daarnaast kan het als ondersteuning bij de oedeemtherapie gebruikt worden, om moeilijk te draineren gebieden te behandelen, zoals:

 • littekens (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)
 • doorbloedingsstoornissen
 • lipoedeem
 • lymfoedeem
 • bestraalde huid
 • pijn aan spieren en gewrichten

De LPG-behandeling

Voor het behandelen met LPG kan starten, vindt er een intakegesprek plaats om uw wensen te bespreken. De huidtherapeut zal een behandelplan voor u opstellen en dit met u bespreken. Voorafgaand aan de eerste behandeling worden uw maten opgenomen en foto’s gemaakt, zodat we de effectiviteit van de behandelingen kunnen meten.
Tijdens de behandeling draagt u speciaal voor endermologie ontworpen bodywear (dit is een soort nylon pakje dat uw gehele lichaam bedekt). Dit pakje zorgt ervoor dat de kop van het apparaat beter over uw lichaam kan glijden, dat de huid beschermd wordt en dat optimale hygiëne verzekerd is.
Een behandeling met LPG voelt ongeveer hetzelfde aan als een diepe massage. De meeste mensen ervaren het als een prettig gevoel. De kracht waarmee de behandeling wordt uitgevoerd kan individueel worden aangepast en wordt in de loop van de behandelsessie opgevoerd. Er wordt extra aandacht geschonken aan uw probleemzones, maar ook andere gebieden worden behandeld, om de algehele circulatie en de eliminatie van overtollige vetcellen te stimuleren. De behandeltechniek is volstrekt natuurlijk.
Na de behandeling kunnen de huid en onderliggend weefsel wat reactie geven op de behandeling. De huid zal roder en gevoeliger zijn. In sommige kunnen er kleine, lichte blauwe plekjes ontstaan. Deze plekken zullen uiteraard weer verdwijnen.

1. Ik heb een LPG Kuur op de buik en zijkanten gedaan (bijna klaar); geweldig resultaat; strakker en de contouren zijn mooier. 2. Ik ben blij met de fractional laser kuur in mijn gezicht, alles wordt mooier, gladder, rustiger. Corrie v.d. Steen ,64 jaar (Huidveroudering)

Resultaat LPG endermologie

Het resultaat van de behandeling is dat vet- en vochtophopingen afnemen en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd, zodat de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt. Uw lichaam zal er gestroomlijnder uitzien. Afhankelijk van de levensstijl en lichamelijke veranderingen, zoals hormonale schommelingen, kunnen de resultaten enkele maanden tot enkele jaren aanhouden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de indicatie, de problematiek en uw doelen. De ervaring heeft geleerd dat men in totaal gemiddeld tussen de 10-25 behandelingen nodig heeft. Na 8-10 behandelingen begint men over het algemeen resultaat te zien. Er wordt begonnen met twee behandelingen per week. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, wordt de behandeling afgebouwd en zal een onderhoudsbehandeling van één maal per maand voldoende zijn om het resultaat te behouden. Voor de tiende behandeling is het niet wenselijk dat de serie van twee behandelingen per week onderbroken wordt.

Meer informatie kunt u ook vinden op de website van LPG endermologie.

Adviezen voor en na de behandeling

Om het optimale resultaat uit de behandelingen te halen adviseren wij het volgende:

 • Smeer de huid voorafgaand aan de behandeling in met een speciale LPG-crème. Deze crème is beschikbaar in de behandelruimte en kunt u vlak voor we met behandelen beginnen aanbrengen.
 • Gebruik thuis twee keer per dag de speciale LPG-crème. Er zijn verschillende LPG-crèmes te verkrijgen en uw huidtherapeut zal u persoonlijk adviseren welke crème het beste bij u en uw huid past.
 • Als vetvermindering en volumeverlies het doel zijn van de behandeling, adviseren wij om de LPG-kuur te doen. Deze kuur bestaat uit capsules die u 14 dagen lang eenmaal daags inneemt. De capsules bevatten stoffen die de vetcellen sneller losmaken en afvoeren en deze kuur werkt als detox voor het lichaam.
 • Direct na de behandeling is het belangrijk veel water te drinken, minimaal 2 liter. Daarnaast is het aan te bevelen om ook op andere dragen ongeveer 2 liter water per dag te drinken.
 • Tijdens de behandelperiode is een evenwichtige voeding van belang. Laat suikers in de voeding achterwege om de opslag van vetten te beperken.
 • Zorg ervoor dat u binnen 6 uur na de behandeling minimaal 30 minuten intensief kunt sporten (cardio training) om de vrijgemaakte vetzuren te verbranden.
 • Gedurende de behandelperiode is het aan te bevelen dagelijks (lichte) fysieke activiteiten te ondernemen, zoals fietsen of wandelen.

Tarieven

Endermologie LPGTijd Junior Senior Master
Endermologie lichaam 35 minuten €65 € 70 € 75 per behandeling
Endermologie lichaam pakket 10 behandelingen van 35 minuten €600 € 650€ 700 per 10 behandelingen*

*Pakketten zijn persoonsgebonden en geldig tot één jaar na de betaling. Volledige betaling van het pakket vindt plaats na de eerste behandeling. Restitutie niet mogelijk.

Terug naar overzichtVorigeBehandeling 12 van 25Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden