Huidveroudering

Voor een persoonlijk huidadvies mag u ons altijd bellen of mailen.

Als je ouder wordt, veroudert je huid ook. Dit is een geleidelijk proces dat begint rond je 25e levensjaar. In de loop van de jaren zullen de kenmerken van huidveroudering steeds merkbaarder worden. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het huidverouderingsproces. Genetische aanleg en afkomst kunnen een rol spelen, maar ook bepaalde levensstijlen, waaronder roken en overmatige blootstelling aan zonlicht, hebben invloed op de veroudering van de huid. Op deze pagina vertellen we meer over de oorzaken en gevolgen van huidveroudering en leggen we uit hoe wij kunnen helpen bij dit proces.

Door mijn kalknagel ben ik hier gekomen en laseren was een optie, na een leuke ontvangst en informatie ben ik ook voor mijn gezicht hier gekomen. Heel prettig geïnformeerd dus na een goed ervaring ben ik blij dat ik hier klant ben. Leuke acties en erg aardige dames. TOP!! Nel Beekhuizen, 66 jaar (Huidverbetering/ kalknagel)

Oorzaak huidveroudering

Bij een verouderende huid zien we vooral dat er rimpels en lijntjes verschijnen. De huid wordt droger, dunner, slapper en grover van structuur. Vaak ontstaan er ook kleurverschillen, gesprongen adertjes en pigmentvlekken. Maar wat is hier de oorzaak van?
Naarmate iemand ouder wordt, nemen de celproductie en de snelheid van de celdeling van de huid af. De bovenste huidlagen worden hierdoor dunner en ook de huidlagen eronder veranderen door vermindering van bloedvaten, bindweefsel en talgklieren. Er is een afname van collageen en elastine, waardoor de huid zijn stevigheid en elasticiteit verliest. Ook het onderhuids vetweefsel wordt dunner, met als gevolg een dunnere en minder veerkrachtige huid. Daarnaast vermindert de talgproductie, waardoor de huid droger wordt. Pigmentcellen nemen af en worden onregelmatiger verdeeld in de huid, wat pigmentvlekken veroorzaakt.
In de afbeelding hieronder wordt weergegeven hoe een verouderde ‘beschadigde’ huid (links) en een gezonde huid (rechts) eruit zien.

Advies Huid & Zorg om huidveroudering tegen te gaan

Huidveroudering is een natuurlijk proces en kan helaas niet stopgezet worden. Bij Huid & Zorg kunnen we echter wel diverse behandelingen en adviezen aanbieden om het huidverouderingsproces zoveel mogelijk af te remmen. De volgende adviezen zouden kunnen helpen:

Producten
Bij Huid & Zorg kunnen we advies geven over medische huidverzorgingsproducten. Deze producten zijn anders dan de welbekende anti-agingproducten die bij de drogist verkocht worden. De medische verzorging die wij gebruiken, werkt dieper in de cellen om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden. We kunnen optimale huidgezondheid creëren door meerdere lagen retinol, anti-oxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen, waarmee we de huid verbeteren en het herstellende vermogen van de huid optimaliseren.

Zonbescherming
De zon speelt een grote rol in het huidverouderingsproces. Rimpels kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden door Uv-straling. De Uv-stralen breken de elastinevezels, die zorgen voor een soepelheid en veerkrachtigheid, af. Een jonge huid is in staat vervolgens weer elastine aan te maken en aan te vullen, maar tijdens het ouder worden vermindert dit aanmaakproces. Wanneer de zon meer elastine afbreekt dan de huid kan aanmaken, zal de huid verslappen en ontstaan er rimpels.
Ook kan de zon zorgen voor pigmentverschuivingen. Uv-stralen beschadigen het DNA in de pigmentcellen, waardoor afwijkingen in de pigmentatie van de huid ontstaan. Dit is zichtbaar aan de huid in de vorm van pigmentvlekken, zoals ouderdomsvlekken en melasma (zwangerschapsmasker).
Naast Uv-stralen zorgen ook HEV (High Invisible Light) en IR (infrarood) voor huidbeschadigingen op de lange termijn. Deze stralen zijn aanwezig in het zichtbare licht en dringen dieper in de huid door dan Uv-stralen.
Bij Huid & Zorg hebben we unieke zonbeschermingsproducten, die naast Uv-A en Uv-B ook bescherming bieden tegen HEV en IR licht.

Gezonde leefstijl
Een gezonde levensstijl draagt positief bij aan de conditie van de huid, terwijl slechte leefgewoonten het verouderingsproces kunnen versnellen. Roken is een zeer belangrijke, negatieve factor bij huidveroudering. Door roken worden elastine en collageen afgebroken en door bepaalde stoffen in sigaretten ontstaan er vrije radicalen in de huid. Ook zorgt roken voor een verminderde doorbloeding in de huid en maakt het de huid dikker, valer en doffer.
Gezonde voeding is ook belangrijk om de huid zo lang mogelijk jong te houden. Drink voldoende water, om te hydrateren en om afvalstoffen af te voeren. Pas daarnaast op met suikers. Suikers maken de huid ouder, doordat ze verbindingen aangaan met bepaalde stoffen die schadelijk zijn voor elastine en collageen.
Tenslotte is het is belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te krijgen en te ontspannen. Door chronische stress wordt de huid sneller ouder, doordat er meer vrije radicalen worden aangemaakt.

Behandeling huidveroudering

Bij Huid & Zorg bieden wij diverse behandelingen om de zichtbare gevolgen van huidveroudering te verminderen. De nieuwste, meest effectieve behandeling is een laserbehandeling met de fractionele, non-ablatieve ResurFX laser. De ResurFx laser stimuleert huidvernieuwing door de productie van nieuw collageen en elastine in de diepere huidlagen te bevorderen. De laserbehandeling zorgt ervoor dat fijne lijntjes vervagen, rimpels minder diep worden en verkleuringen van de huid minder zichtbaar zijn of verdwijnen. Dit geeft de huid een egalere en daardoor jeugdigere uitstraling.
De fractional laserbehandeling pakt meerdere tekenen van huidveroudering aan.
Daarnaast bieden wij ook behandelingen die heel doelgericht bepaalde huidproblemen die door huidveroudering ontstaan behandelen, zoals;

- LPG of bindweefselmassage om de huid te verstevigen en rimpels te behandelen
- IPL behandeling of Cryotherapie of voor pigmentvlekjes
- IPL of Laserbehandeling voor roodheid, vaatjes en couperose
- Verwijderen goedaardige huidaanhangseltjes
- Demicapen, microdermabrasie of peelings voor algehele verbetering van de huidstructuur.

Onze huidtherapeuten geven u ook graag advies over huidverbetering met de producten van ZO Skin Health van dr. Zein Obagi. Deze producten helpen de huid gezond te maken en geven de huid een jeugdigere uitstraling.
Deze producten dragen bij aan een gezonde en stralende huid en versterken het behandeleffect aanzienlijk.

Terug naar overzichtVorigeHuidprobleem 9 van 24Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden