Laserbehandeling huidveroudering

Wilt u persoonlijk advies voor uw huid ontvangen? Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake.

Wanneer iemand ouder wordt, wordt ook de huid ouder. Vaak is dat verouderingsproces goed zichtbaar. Naast rimpels en lijnen ontstaan er kleurverschillen en pigmentvlekken, wordt de huid slapper en grover van structuur. Huidveroudering ontstaat voornamelijk door een vermindering van bindweefsel (collageen) en elastine. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de huidveroudering, zoals genetische aanleg en etnische afkomst, maar ook levensstijlen, waaronder roken en (overmatige) blootstelling aan zonlicht.

Bij Huid & Zorg bieden wij diverse behandelingen om huidveroudering tegen te gaan. De nieuwste en effectiefste methode is een laserbehandeling met de fractionele, non-ablatieve ResurFX laser. De ResurFx laser zorgt voor huidvernieuwing door de aanmaak van collageen en elastine in de diepere huidlagen te stimuleren. Zo zorgt de laser ervoor dat fijne lijntjes vervagen, diepe rimpels oppervlakkiger worden en verkleuringen van de huid minder zichtbaar worden of verdwijnen. Dit geeft de huid een frissere, egalere en dus jeugdigere uitstraling.

De laserbehandeling

Voor er met behandelen gestart wordt, wordt allereerst uw huid gereinigd. Hierna wordt de ResurFx laserkop op de huid geplaatst en geactiveerd. De laserstraal maakt minuscule, rechte gaatjes in de huid die tot in de lederhuid reiken. Door de warmte die de laser afgeeft, worden de huid en bloedvaatjes direct gecoaguleerd. Er komt dus geen bloed vrij. Dankzij de gaatjes die gemaakt worden, worden bindweefselcellen gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken.
Het gevoel dat u tijdens een laserbehandeling ervaart, is te omschrijven als warme prikjes. De laser heeft een gekoelde kop, zodat de huid tijdens de behandeling direct wordt gekoeld en de behandeling draagbaar blijft.
De ResurFx laser is de allernieuwste lasertechniek op het gebied van huidverbetering. Het voordeel van deze fractionele laser is dat hij erg krachtig werkt, maar dat de huid na de behandeling snel hersteld is.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan en kunnen er roodheid en zwelling ontstaan. Dit houdt gemiddeld 1-2 dagen aan. Direct na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een coldpack, indien nodig kunt u thuis ook nog koelen. Een aantal dagen na de behandeling kunnen er heel kleine, lichtbruin gekleurde stipjes verschijnen op de huid. Als dit als cosmetisch storen wordt gevonden, mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Ook kan de huid licht schilferen en een jeukend gevoel geven.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Na iedere behandeling zal er resultaat zichtbaar zijn. Omdat huidvernieuwing een langdurig proces is, zal pas na een aantal maanden het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn.
Het behandelresultaat is deels afhankelijk van de huidconditie en levensstijl, daarom kan het zijn dat we adviseren de laserbehandeling te combineren met een andere behandeling om het beste resultaat te krijgen. Daarnaast zal huidveroudering altijd doorgaan, daarom wordt er een onderhoudsbehandeling geadviseerd om het resultaat te behouden.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel uw huid ten minste 6 weken voor en 4 weken na de behandeling niet bloot aan de zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer u dan goed in met een zonnebescherming met factor 30-50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.
  • Als uw huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Wanneer u gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kunt u voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal 5 dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met uw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig lauw water en gebruik een mild reinigingsmiddel.
  • Wanneer u sterke retinol-producten gebruikt, moet u hier 2-3 dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
  • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up. Dit zijn camouflerende make-upproducten die de huid verzorgen en niet verstoppen.

Tarieven

Fractional laser huidverbetering Junior Senior Master
Fractional laser enkele rimpels of klein €115 € 125€ 135 per behandeling
Fractional laser mondgebied/ ooggebied/ voorhoofd €165 €175 € 185 per behandeling
Fractional laser wangen/ hals €190 € 200€ 210 per behandeling
Fractional laser mondgebied + wangen €235 €250 € 265per behandeling
Fractional laser decolleté €275 €295 € 320per behandeling
Fractional laser hele gelaat €300 €325 € 350 per behandeling
Fractional laser hele gelaat + hals €350 €375 € 400 per behandeling
Pakketkorting: Betaal 5 behandelingen en ontvang de 6e behandeling gratis. *

*Pakketten zijn persoonsgebonden en geldig tot één jaar na de betaling. Volledige betaling van het pakket vindt plaats na de eerste behandeling. Restitutie niet mogelijk.

Terug naar overzichtVorigeBehandeling 15 van 25Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden