Huidverslapping

Voor een persoonlijk huidadvies mag u ons altijd bellen of mailen.

Bij het ouder worden, wordt de huid steeds slapper. Dat komt doordat de huid met de jaren dunner wordt en doordat het onderhuidse steunweefsel volume en stevigheid verliest. Huidverslapping kan zowel in het gelaat als op het lichaam voorkomen en kan verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina zullen we bespreken wat de redenen zijn dat de huid verslapt. Ook zullen we hier vertellen hoe wij een verslapte huid kunnen verbeteren.

Wat is huidverslapping

Als iemand ouder wordt, verandert er veel aan de huid. De bovenste huidlagen worden dunner en in de huidlaag daaronder vermindert het aantal bloedvaten en talgklieren. Daardoor ontstaan er meer ruimte tussen de verschillende huidlagen. Ook de hoeveelheden collageen en elastine (de vezels die zorgen voor de stevigheid van de huid) nemen af, waardoor het onderhuids bindweefsel haar stevigheid verliest. Daarnaast krimpt de schedel tijdens het ouder worden, waardoor de huid er losser omheen komt te zitten. Dit zorgt er allemaal voor dat de huid slapper en minder veerkrachtig is en er ook zo uitziet.
In de afbeelding hieronder wordt weergegeven hoe een verouderde/verslapte ‘beschadigde’ huid (links) en een gezonde huid (rechts) eruit zien.

Oorzaken van huidverslapping

Zoals hierboven al wordt beschreven, is huidveroudering een natuurlijk proces. Huidverslapping hoort helaas bij dat verouderingsproces en is niet te voorkomen. Er zijn echter wel factoren die de huidveroudering kunnen versnellen, zoals roken, (verkeerde) voeding, te weinig lichaamsbeweging, stress, medicatie en de zon. Op onze pagina over huidveroudering gaan we dieper in op de invloeden die deze factoren op de huid hebben.

Advies Huid & Zorg

Voor de thuisbehandeling van een verslapte huid adviseren wij NuFACE. NuFACE is een apparaatje dat door middel van microstroom zorgt voor een algehele stimulans van de huid. Het apparaat geeft een liftend effect, dat direct zichtbaar is op onder andere de kaaklijn, jukbeenderen en rondom de ogen/wenkbrauwen. Daarnaast zorgt NuFACE voor een verbetering van de gezichtscontour, de circulatie en de opname van producten in de huid.

Behandeling verslapte huid

Een huid die extreem verslapt is, kan alleen operatief behandeld worden. Daarom is het belangrijk om niet te lang te wachten met het afremmen van het verslappen van de huid. Wij bieden verschillende behandelingen aan die helpen bij het verminderen van de huidveroudering.

Behandeling verslapte huid van gehele lichaam
Endermologie is dé behandeling voor een verslapte lichaamshuid. Een behandeling met endermologie is een vrijwel pijnloze behandelmethode, die zowel de huid als onderhuid en het onderhuids bindweefsel aanpakt. Endermologie verbetert de structuur van het bindweefsel, bevordert de doorbloeding en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Op deze pagina is meer te lezen over Endermologie.

Behandeling verslapte huid van gelaat
Een verslapte gezichtshuid kan heel mooi behandeld worden met een fractionele laserbehandeling. Een behandeling met deze laser stimuleert de productie van collageen, wat ervoor zorgt dat de huid weer strakker en voller wordt. Lees hier meer over onze fractionele laserbehandeling.

Terug naar overzichtVorigeHuidprobleem 10 van 24Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden