IPL behandeling bij roodheden

Heeft u last van roodheden? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Roodheden in het gelaat (zoals vaatjes, rosacea of littekens na acne) kunnen wij bij Huid & Zorg goed behandelen. We hebben meerdere methoden om deze roodheden in te behandelen zoals met de Regenlite Pulsed Dye Laser en een heel krachtig IPL apparaat. Op deze pagina vertellen we u meer over de behandeling van roodheden in het gelaat met de M22 IPL.
De behandeling met IPL lijkt op een laserbehandeling, maar de techniek werkt net iets anders. Waar een laser maar één golflengte bevat, werkt IPL met lichtflitsen met meerdere golflengtes. De behandeling met IPL werkt daarom iets minder gericht, maar wel op meerdere dieptes in de huid dan de laserbehandeling.
Voor de ene indicatie zal laser beter geschikt zijn en voor en voor de andere IPL beter. Tijdens een intake met één van onze huidtherapeuten wordt er een huidanalyse gedaan en een behandelplan gemaakt met een advies welke behandeling het meest geschikt is.

 

De IPL behandeling

De behandeling begint met het reinigen van de huid. Daarna wordt er gel aangebracht en de kop van de IPL op de huid geplaatst. De IPL geeft een lichtflits, dit licht wordt geabsorbeerd door het bloed in het vaatje, de temperatuur van het bloed zal stijgen, deze warmte geeft hij af aan de vaatwand, de eiwitten in de wand verliezen hun structuur en zal worden opgeruimd door het lichaam.
Het gevoel dat u tijdens de behandeling zult ervaren, is te omschrijven als een warmte sensatie. Pijnlijk is het niet en het duurt ook niet lang. Alleen de roodheden worden behandeld, de ‘gezonde’ huid wordt niet behandeld en blijft intact.

Na de behandeling

De behandelde huid zal direct na de behandeling warm en gloeiend aanvoelen. Ook kunnen roodheid en zwelling ontstaan. Deze effecten houden gemiddeld 1-2 dagen aan. De huid zal meteen na de behandeling gekoeld worden met een coolpack, om deze effecten te verminderen. Indien nodig mag u thuis de huid ook nog koelen.
Ook kan de huid licht schilferen en een jeukend gevoel geven. Verder kunnen de roodheden na de behandeling donkerder van kleur zijn, dit betekent dat het licht van de IPL goed is geabsorbeerd. Als deze tijdelijke verkleuringen als cosmetisch storend worden ervaren, kan er gebruik gemaakt worden van een camouflage, zoals Colorescience minerale make-up, Oxygenetix of Lycogel.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen om een optimaal resultaat te bereiken verschilt per aandoening en per huid. Voor de verwijdering van couperose en vaatjes zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig, voor rosacea en diffuse roodheid zijn dat er ongeveer 3-6. De behandelingen mogen plaatsvinden met een interval van 4 weken. Tijdens de intake zal de huidtherapeut op basis van ervaring een schatting geven van het aantal benodigde behandelingen.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel uw huid ten minste 6 weken voor en 4 weken na de behandeling niet bloot aan zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer u dan goed in met een zonnebescherming met factor 30-50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.
  • Als uw huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Wanneer u gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kunt u voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal 5 dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met uw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig lauw water en gebruik een mild reinigingsmiddel.
  • Wanneer u sterke retinol-producten gebruikt, moet u hier 2-3 dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
  • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygenetix of Lycogel camouflage. Dit zijn camouflerende make-upproducten die de huid verzorgen en niet verstoppen.

Tarieven

IPL bij roodheden Junior Senior Master
Roodheid neus / kin €90 € 100€ 115 per behandeling
Roodheid wangen klein/ voorhoofd / jukbeenderen / zijkanten hals €140 € 150€ 160 per behandeling
Roodheid neus + kin / wangen €165 € 175€ 185 per behandeling
Roodheid gelaat / decolleté €210 € 225€ 240 per behandeling
Met meerdere filters
Roodheid neus / kin €115 €125€135 per behandeling
Roodheid wangen klein/ voorhoofd / jukbeenderen / zijkanten hals €165 € 175€ 185 per behandeling
Roodheid neus + kin / wangen €190 € 200€ 220 per behandeling
Roodheid gelaat / decolleté €235 € 250€ 270 per behandeling
Terug naar overzichtVorigeBehandeling 16 van 25Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden