Kersenwratjes

Voor een persoonlijk huidadvies mag u ons altijd bellen of mailen.

Wat zijn kersenwratjes?
Kersenwratjes, ook wel cherry angiomen genoemd, zijn kleine ronde/ovale bultjes die helderrood van kleur zijn. Ze variëren in grootte en kunnen nauwelijks zichtbaar zijn, maar ook 5 millimeter groot worden. Ze ontstaan doordat er op één plek een ophoping van uitgezette bloedvaatjes ontstaat. De oorzaak daarvan is onbekend. Meestal ontstaan de kersenwratjes na het 25e levensjaar en neemt het aantal toe met het stijgen van de leeftijd. De één is er gevoeliger voor dan de ander en zal er meer ontwikkelen. Ze komen vaak voor op de romp en de bovenarmen en -benen, bij zowel mannen bij vrouwen.

Cherry angiomen zijn goedaardige huidafwijkingen die geen klachten geven. Als de rode bultjes als cosmetisch storend ervaren worden, kunnen ze goed behandeld worden. Vaak is één behandeling genoeg om alle kersenwratjes op het lichaam te verwijderen.

Behandeling kersenwratjes

De huidtherapeuten van Huid & Zorg behandelen kersenwratjes met de vaatlaser. De vaatlaser beschadigt de vaatwandjes, waarna het vaatje even donkerrood kleurt. Vervolgens ruimt het lichaam de restjes op. Na 2 dagen wordt de verkleuring iedere dag lichter, totdat het met 10-14 dagen helemaal verdwenen is. Hierna is er niets meer van het vaatje zichtbaar in de huid.
Meestal zijn alle kersenwratjes op het lichaam na één behandeling weg. De laserstraal van de vaatlaser heeft alleen effect op de kersenwratjes en laat de rest van de huid intact. Lees hier meer over deze behandeling.

Terug naar overzichtVorigeHuidprobleem 11 van 24Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden