Laserontharing

Stoort u zich aan vervelende haren? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Lichaamsbeharing, iedereen heeft het, al verschilt het per persoon hoeveel haren er aanwezig zijn en welke kleur ze hebben. Omdat niet iedereen blij is met zijn of haar beharingspatroon, zijn er methoden ontwikkeld om de haren definitief te verwijderen. Bij Huid & Zorg kan cosmetisch ongewenste haargroei of overbeharing doeltreffend en effectief behandeld worden met de effectiefste ontharingslaser: de LightSheer DUET. Met deze laser kunnen lichte en donkere huiden behandeld worden. De huidtherapeuten van Huid & Zorg zijn gespecialiseerd in het laseren van zowel gezichtsbeharing als lichaamsbeharing.

Werking laserlicht

Laserlicht is een bijzondere vorm van licht. De belangrijkste kenmerken zijn de unieke golflengte van het licht en de concentratie van de energie. De LightSheer Diode laser heeft een lichtsoort die voornamelijk wordt geabsorbeerd door het pigment in de haren. Wanneer de haren aan dit laserlicht worden blootgesteld, nemen zij al het licht op en worden daardoor verhit. De warmte leidt tot de beschadiging van de stamcel van de haarfollikel (de voedingsbodem van de haar), met als gevolg; definitieve haarreductie. Door het speciale koelsysteem wordt de huid direct gekoeld en beschermd.
Voor succesvol ontharen met laser is het dus belangrijk dat er pigment in de haren zit, omdat het pigment in staat is om het laserlicht om te zetten in warmte.
De LightSheer DUET is uniek en heeft twee verschillende behandelkoppen. Naast de LightSheer Diode kop heeft het systeem een extra grote kop, die werkt met een bijzondere techniek. Deze kop pakt de huid tijdens de behandeling op door middel van vacuüm. Zo komt de huid dichter bij de energiebron te liggen, waardoor de haarzakjes makkelijker opgewarmd kunnen worden. Zo kan er met lagere energie gewerkt worden. Dit zorgt voor een minder pijnlijk gevoel tijdens de behandeling en minder belasting voor de huid.
Alle vormen van overbeharing kunnen goed behandeld worden: in het gezicht, op de kin, de armen, benen, borst, rug, oksels en bikinilijn.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Haren hebben verschillende groeifases: anageen, katageen en telogeen. Om een haar te kunnen behandelen, moet de haar zich in de eerste groeifase, de anagene fase, bevinden. Niet alle haren zijn gelijk in dezelfde groeifase en van buitenaf is helaas niet te zien welke haar in welke groeifase zit. Daardoor zijn er gemiddeld 6 behandelingen nodig voor een langdurig resultaat.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Voor en tijdens de behandelingen is het belangrijk om de haren niet zelf te harsen, plukken of epileren. Voor een succesvolle behandeling moet het haareinde in de follikel aanwezig zijn, omdat het haarzakje anders niet beschadigd kan worden. U mag wel scheren of knippen of ontharingscrème gebruiken.
    Wanneer u voor de eerste behandeling komt, moeten de haren wel zichtbaar zijn voor de huidtherapeut. Aan de hand van de haarkleur en dikte, wordt namelijk de instelling van de laser bepaald.
  • Vermijd blootstelling aan zonlicht of zonnebank ten minste 4 weken voor en 4 weken na de behandeling. Wanneer u de zon niet kunt mijden, is het belangrijk om een zonbescherming met factor 30-50 te gebruiken en uw huid hiermee regelmatig in te smeren.
  • Direct na de behandeling zal de huid warm en branderig aanvoelen, kan de huid rood zijn en zijn er soms opgezwollen haarzakjes zichtbaar. De huidtherapeute zal de huid direct na de behandeling koelen met een coldpack en insmeren met een verkoelende en verzorgende creme, om deze bijeffecten te verminderen. Wanneer de huid thuis nog warm aanvoelt, mag u zelf ook koelen en verzorgen met een aloë vera-crème.
  • Na de behandeling zijn de haartjes nog aanwezig in de haarzakjes, deze worden vanzelf naar buiten gewerkt. Twee tot drie weken na de behandeling zullen de haartjes uitvallen. In de tussentijd mogen de haartjes eventueel worden geschoren.

Tarieven Laserontharing

Gelaat

Testbehandeling €25 Wenkbrauwen tussen en boven €90
Wenkbrauw tussenstuk €60 Bakkebaarden €100
Hoekjes bovenlip €60 Wangen €120
Bovenlip €75 Hals €120
Voorhoofd €75 Bovenlip + kin €140
Jukbeenderen €75 Kin + stukje hals €140
Oren €75 Gehele baard €225
Kin €90 Hele gelaat €240

Lichaam

Streep buik €75 Buik €175
Tepels €75 Bikinilijn klein / normaal / groot €150 / €175 / €200
Handen €90 Onderarmen incl. handen €195
Voetrug en tenen€90 Onderbenen / incl. knie €250 / €275
Oksels €115 Schouders + bovenkant rug €250
Borst €125 Rug zonder schouders / met schouders (mannen) €295 / €375

Combinatiekorting

Bikinilijn klein en oksels €210
Bikinilijn groot en oksels €260
Borst + buik (mannen) €275

Terug naar overzichtVorigeBehandeling 16 van 27Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden