Microdermabrasie

Wilt u weten of microdermabrasie iets voor u kan betekenen? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Microdermabrasie is al jarenlang een ontzettend populaire behandeling. Microdermabrasie is een echte oppepper voor de huid en kan heel goed ingezet worden om de huid te verbeteren bij acne of acnelittekens, bij grove poriën of bij een verdikte, vale huid.

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een dieptepeeling, waarbij fijne steriele kristallen onder vacuümdruk over de huid worden gezogen en zo de huid voorzichtig ‘zandstralen’. Dit is een zeer intensieve peeling, die heel gecontroleerd uitgevoerd kan worden. Bij microdermabrasie is nauwkeurig te zien hoe ‘diep’ de huid wordt behandeld, omdat de huid laagje voor laagje wordt verwijderd met de microkristallen.
Bij Huid & Zorg werken we met de Ultrapeel II, een zeer krachtig, medisch microdermabrasie-apparaat. Dit medische apparaat werkt intensiever dan andere microdermobrasie-apparaten en zorgt echt voor huidverbetering.

Resultaat microdermabrasie?

Tijdens een behandeling met microdermabrasie worden de bovenste huidlagen verwijderd, wordt de huid verdund, wordt de doorbloeding bevorderd en wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat nieuwe, jonge huidcellen versneld worden aangemaakt en dat ook de aanmaak van collageen en elastische vezels wordt bevorderd. Oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, restacne en fijne lijntjes worden aanzienlijk verminderd. Na de behandeling is de gehele huidstructuur gladder en toont de huid egaler.

Voor een goed en langhoudend resultaat wordt aangeraden om meerdere behandelingen te ondergaan in kuurvorm. Een kuur bestaat uit 3 tot 6 behandelingen die elke 2 tot 4 weken worden gedaan. Na een kuur kan om de 8 tot 12 weken een onderhoudsbehandeling plaatsvinden.

Microdermabrasie behandeling is zeer geschikt voor:

Acne/acnelittekens
• Onreine huid
Littekens
Fijne lijntjes en ondiepe rimpels
Verslapte huid
Vergrootte/grove poriën
Pigmentvlekken
• Zonbeschadigde huid
Verouderde huid
• Rokershuid
• Futloze, droge en ruwe huid

Microdermabrasie behandeling

Voorafgaand aan de microdermabrasie-behandeling wordt de huid gereinigd en worden onzuiverheden en comedonen verwijderd. Als uw huid schoon is, kan er met de behandeling worden gestart. Met de behandelkop van de Ultrapeel II worden banen over uw huid getrokken. Hierbij voelt u een plaatselijk vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend gevoel. De intensiteit van de behandeling wordt aangepast aan uw huid en de aard van de klacht. De behandeling kan van oppervlakkig tot middeldiep tot zeer diep worden uitgevoerd. Voor de behandeling zal de huidtherapeut uw wensen en verwachtingen bespreken en dat meenemen in de bepaling van de intensiteit van de behandeling.
Na de behandeling kan de huid roodheid vertonen, maar deze zal na de behandeling snel verdwijnen. Ook kan de huid licht gloeiend aanvoelen, alsof u in de zon heeft gezeten.

Adviezen na microdermabrasie-behandeling

  • Na de behandeling kunnen er, afhankelijk van de intensiteit en de diepte van de behandeling, wat schaafplekjes of puntbloedinkjes zichtbaar zijn. Deze effecten horen erbij als er iets dieper is behandeld en genezen vanzelf binnen een aantal dagen.
  • Een aantal dagen na de behandeling kan de huid licht vervellen. Dit hoort bij het huidvernieuwingsproces. Het is belangrijk om van de velletjes af te blijven en er niet aan te trekken of pulken. Mochten de velletjes echt heel vervelend zijn, gebruik dan een lichte, milde scrub om ze te verwijderen.
  • Vermijd zonlicht tot minimaal 2 weken na de behandeling en gebruik een zonnebescherming met factor 30-50.
  • Roken vertraagt de wondgenezing, waardoor het langer duurt voordat de huid geneest. Het is dus verstandig om niet te roken op de behandeldag en liever ook niet gedurende de dagen erna.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygentix of Lycogel camouflage. Dit zijn camoulferende make-upproducten die de huid niet verstoppen.

Vergoedingen

Wanneer u microdermabrasie ondergaat bij (rest)acne en/of acnelittekens in het gelaat kunt u in aanmerking komen voor vergoeding uit uw aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en raadpleeg uw polisvoorwaarden. Soms heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Tarieven

Microdermabrasie Tijd Junior Senior Master
Microdermabrasie incl. reiniging hele gelaat €90 €95 € 100 per behandeling
Microdermabrasie incl. reiniging hele gelaat + decolleté €110 €125 € 140 per behandeling
Terug naar overzichtVorigeBehandeling 19 van 25Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden