IPL behandeling pigmentvlekken

Heeft u last van pigmentvlekken? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Veel mensen hebben er last van: donkerder gekleurde plekken of vlekjes op de huid, ook wel bekend als pigmentvlekken. De vlekken kunnen over het gehele lichaam voorkomen, maar ontstaan vooral op de huid die het meest wordt blootgesteld aan de zon, bijvoorbeeld in het gelaat, op de handen of het decolleté.
Omdat de zichtbare pigmentvlekken vaak als cosmetisch storend worden ervaren, zijn er verschillende methoden ontwikkeld om ze te verminderen of zelfs verwijderen. Op deze pagina leggen we uit hoe we pigmentatieverstoringen kunnen behandelen bij Huid & Zorg. Mocht u meer informatie willen over het ontstaan van pigmentvlekken, dan kunt u doorklikken naar onze pagina’s over: pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en sproeten.

Bij Huid & Zorg behandelen we pigmentvlekken met de allernieuwste en zeer krachtige M22 IPL.
Een behandeling met IPL lijkt op een laserbehandeling, maar werkt net iets anders. Voor de behandeling van pigment blijkt IPL effectiever dan een laserbehandeling. IPL is een lichtflits en heeft een breder spectrum van licht, dan een laser die maar één golflengte bevat. Voor andere huidproblemen kan laser beter geschikt zijn dan IPL, daarom werken we bij Huid & Zorg met verschillende apparatuur, om zo voor verschillende aandoeningen de meeste effectieve behandelmethode te kunnen kiezen.

 

De IPL behandeling

Tijdens de behandeling wordt allereerst de huid gereinigd, waarna de kop van de IPL op de huid wordt geplaatst. De IPL geeft een lichtflits met de juiste golflengte, die geabsorbeerd wordt door het aanwezige pigment dat daardoor wordt verwarmd. Het pigment wordt zo sterk verhit dat het lichaam dit pigment zal afbreken. Na de behandeling ruimt het lichaam zelf het behandelde pigment op. De behandeling voelt als een warmte sensatie in de huid, maar is niet pijnlijk en duurt niet lang. Alleen de pigmentvlek wordt behandeld, de ‘gezonde’ huid wordt niet behandeld en blijft intact.

Ik ben bij Huid&Zorg terecht gekomen i.v.m. mijn huidprobleem (pigment). Ik word hierbij zo goed begeleid, dat geeft mij een fijn en prettig gevoel. De producten van ZO Skin Health werken heel goed/ intensief waardoor ik mijn pigment tot een minimum kan houden. Thanks hiervoor meiden. Ingrid van de Berg, 46 jaar (Pigment)

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan en kunnen roodheid en zwelling ontstaan. Dit houdt gemiddeld 1-2 dagen aan. Het pigment zal na de behandeling donkerder gekleurd zijn, dit is een teken dat het pigment het licht van de IPL goed heeft geabsorbeerd. Als dit als cosmetisch storend wordt ervaren, mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygentix of Lycogel camouflage. Ook kan de huid licht schilferen en een jeukend gevoel geven.
Direct na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een coolpack, indien nodig kunt u thuis ook nog koelen.
Het herstel proces van de huid zal ongeveer 2 weken duren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn 1 tot 2 behandelingen voldoende, in sommige gevallen zijn er meer behandelingen nodig. Hoe oppervlakkiger het pigment ligt, hoe eenvoudiger het te behandelen is. Na iedere behandeling zal het pigment lichter worden.
Het behandelresultaat is mede afhankelijk van de huidconditie, levensstijl en zongedrag. Daarnaast zal huidveroudering altijd doorgaan en kunnen er nieuwe pigmentvlekjes ontstaan, dit is zonneschade die al in de jaren ervoor is opgelopen. Een herhaalbehandeling kan dan gewenst zijn en is niet schadelijk voor de huid.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel uw huid ten minste 6 weken voor en 4 weken na de behandeling niet bloot aan zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer u dan goed in met een zonnebescherming met factor 30-50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.
  • Als uw huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Wanneer u gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip, kunt u voorafgaand aan de behandeling L-Lysine-supplementen gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal 5 dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met uw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig lauw water en gebruik een mild reinigingsmiddel.
  • Wanneer u sterke retinol-producten gebruikt, moet u hier 2-3 dagen voorafgaand aan de behandeling mee stoppen.
  • Na de behandeling mag de huid eventueel gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygenetix of Lycogel camouflage. Dit zijn camouflerende make-upproducten die de huid verzorgen en niet verstoppen.

Tarieven

IPL bij pigmentvlekken Junior Senior Master
Pigment 1 vlekje €55 € 60€ 65 per behandeling
Pigment 2-3 vlekjes €70 € 75€ 80 per behandeling
Pigment 4-5 vlekjes €95 € 100€ 110 per behandeling
Pigment 6-8 vlekjes €115 € 125€ 135 per behandeling
Pigment wangen klein / voorhoofd / zijkanten hals / beide handen €140 € 150€ 160 per behandeling
Pigment wangen geheel €165 €175 €185 per behandeling
Pigment gelaat / decolleté €210 € 225€ 240 per behandeling
Terug naar overzichtVorigeBehandeling 20 van 25Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden