Rimpels

Last van rimpels? Voor een persoonlijk huidadvies mag u ons altijd bellen of mailen.

Huidveroudering is een natuurlijk en geleidelijk proces en het ontstaan van rimpels hoort hier (helaas) bij. Veel mensen merken rond het 25e levensjaar dat de eerste rimpels tevoorschijn komen. Dat komt doordat rond deze leeftijd de celdeling en de productie van collageen en elastine afneemt, wat ervoor zorgt dat de huid minder elastisch is en verslapt. Er bestaan verschillende soorten rimpels:
Fijne lijntjes
Dit zijn de eerste lijntjes die zichtbaar worden. Ze ontstaan door droogte en vermindering van elastinevezels in de huid.
Diepe rimpels
Dit zijn meer groeven en plooien in de huid. Deze rimpels ontwikkelen zich vaak op latere leeftijd en zijn deels bepaald door genetische aanleg.
Fronsrimpels
Deze ontstaan door het aanspannen van de huidspieren, door de expressie in het gezicht.

Oorzaak rimpels

Rimpels horen bij het natuurlijke proces van huidveroudering. Naar mate de huid veroudert, vermindert de celproductie en de snelheid van de celdeling. De bovenste huidlagen worden hierdoor dunner en de huidlagen eronder veranderen door vermindering van bloedvaten, bindweefsel en talgklieren. Ook de productie van collageen en elastine neemt af, waardoor de huid stevigheid en elasticiteit verliest. Daarnaast vermindert het onderhuids vetweefsel, wat ervoor zorgt dat de huid minder vol en veerkrachtig is. Dit hoort allemaal bij het natuurlijke verouderingsproces en is helaas niet te voorkomen. Er zijn echter wel een aantal factoren die dit proces kunnen versnellen, zoals zonnen en roken. Overmatige blootstelling aan zonlicht en roken leiden tot extra afbraak van elastine en collageen.

Advies Huid & Zorg

Huidveroudering is een natuurlijk proces, dat helaas met geen enkele behandeling stopgezet kan worden. Wel kunnen de effecten van huidveroudering (zoals rimpels) mooi behandeld worden, zowel thuis als bij ons in de praktijk. De huidtherapeuten van Huid & Zorg hebben verschillende adviezen op een rijtje gezet, die u thuis kunt toepassen en die erbij kunnen helpen om uw huid in de beste conditie te houden. Deze adviezen vindt u terug op onze pagina over huidveroudering.

Behandeling rimpels

Echte rimpels zullen nooit volledig verdwijnen, maar kunnen middels een behandeling wel heel mooi vervaagd worden. Bij Huid & Zorg hebben we diverse methoden waarmee we rimpels behandelen. De nieuwste en meest effectieve behandeling is een laserbehandeling met de ResurFX laser. Dit is een fractionele, non-ablatieve laser. De ResurFx laser zorgt voor huidvernieuwing door de productie van nieuw collageen en elastine in de diepere huidlagen te stimuleren. Deze behandeling zorgt ervoor dat fijne lijntjes vervagen en diepe rimpels minder diep worden. De laser zorgt er tegelijkertijd voor dat verkleuringen van de huid (zoals ouderdomsvlekjes) verminderen of verdwijnen, zodat de huid weer egaler wordt. Het resultaat van een behandeling met de ResurFx laser is frissere, effen en daardoor jeugdigere uitstraling.
Ook kan huidveroudering heel mooi behandeld worden met de medische huidverzorgingsproducten ZO Skin Health. Deze producten werken diep in de huid en dragen bij aan een gezonde en stralende huid. De huidtherapeuten van Huid & Zorg kunnen u adviseren over de behandeling met deze producten.

Als u benieuwd bent wat wij voor uw huid kunnen betekenen, kunt u altijd langskomen voor een passend huidadvies. Tijdens een intake kunnen wij uw huid beoordelen en samen met u een behandelplan opstellen om uw huid weer te laten stralen.

Terug naar overzichtVorigeHuidprobleem 18 van 24Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden