Roodheden op het gezicht

Heeft u last van roodheid in uw gezicht? Voor een persoonlijk huidadvies mag u ons altijd bellen of mailen.

Een rood gezicht na het sporten of na het fietsen in de kou, is heel normaal. Ook als je bloost of een opvlieger hebt, is het niet gek als je een rood hoofd krijgt. Gelukkig trekt deze roodheid gewoon weer weg. Sommige mensen hebben echter altijd last van een rode gezichtshuid, ook als ze zich niet hebben ingespannen, en dat kan erg vervelend zijn. Gelukkig kunnen de huidtherapeuten van Huid & Zorg deze blijvende roodheid, ook wel ‘diffuse roodheid’ genoemd, verminderen. Op deze pagina leggen we uit wat diffuse roodheid is en hoe wij dit kunnen behandelen.

Oorzaak van een rood gezicht

Zoals hierboven al een beetje wordt beschreven, kan er onderscheid worden gemaakt tussen tijdelijke roodheid en blijvende roodheid. Tijdelijke roodheid ontstaat meestal door: blozen, een opvlieger, warmte, kou, inspanning, alcohol en bepaalde voeding (zoals gekruid eten). Deze tijdelijke roodheid wordt veroorzaakt door extra doorbloeding van de huid door een tijdelijke verwijding van de bloedvaatjes.
Blijvende roodheid kan veroorzaakt worden door een huidaandoening zoals couperose, rosacea of een wijnvlek. Ook kan er roodheid in het gelaat aanwezig zijn zonder dat een van bovenstaande huidproblemen duidelijk aanwezig is. De roodheid wordt dan diffuse roodheid genoemd en ontstaat door heel fijne, oppervlakkige bloedvaatjes die permanent verwijd zijn.

Behandeling van een rood gezicht

Bij Huid & Zorg kunnen de verschillende blijvende roodheden behandeld worden met de Regenlite Pulsed Dye Laser. Deze unieke laser is beter in staat om vaataandoeningen te behandelen dan andere laserapparatuur en levert prachtige resultaten op. De laserbehandeling is gericht op het verwijderen van haarvaatjes en pakt op die manier vaatafwijkingen aan. De Regenlite maakt gebruik van een laserlichtbundel met een hoge energie, die alleen effect heeft op de te behandelen vaten en de gezonde huid intact laat. Meer over deze behandelmethode leest u up onze pagina over vaatlaserbehandeling.
Verder kunnen de huidtherapeuten u advies geven over make-up of camouflage voor een huid met diffuse roodheid. Met make-up of camouflage kunt u de huid minder rood maken als u ervoor kiest om geen laserbehandeling te ondergaan. Ook kunt u de huid met deze producten camoufleren voordat u met het laseren start of tussen die laserbehandelingen door. Op onze pagina over camouflagetherapie vindt u hier meer informatie over.

Terug naar overzichtVorigeHuidprobleem 19 van 24Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden