Laserbehandeling schimmelnagels

Last van een schimmelnagel? Maak een afspraak bij ons.

Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, is een probleem waar veel mensen last van hebben. Schimmelnagels ontstaan door een schimmelinfectie die de nagels er verdikt, wit-gelig en brokkelig uit doet zien. Gelukkig kan deze cosmetisch storende nagelaandoening goed worden behandeld. Bij Huid & Zorg worden schimmelnagels met de allernieuwste lasertechniek aangepakt. Met een speciale nagellaser worden de schimmels gedood door verhitting, zonder de gezonde nagel of de huid eromheen te beschadigen. Meer informatie over schimmelnagels kunt u lezen op onze pagina over schimmelnagels.

De laserbehandeling

Gedurende de behandeling wordt de laserstraal langzaam en in een regelmatig patroon over het nagelbed bewogen. Ook de nagelriem wordt behandeld, omdat de nagelaanzet zich hieronder bevindt. De laser genereert warmte onder de nagel middenin de schimmelkolonie. Dit is goed voelbaar. Sommige mensen vinden dit een pijnlijk gevoel, maar de behandeling is goed te verdragen.

Aantal behandelingen

Door de warmte wordt de actieve schimmel al na de eerste behandeling gedood. Een tweede behandeling is noodzakelijk om ook alle sporen van de schimmelinfectie te doden. Deze twee behandelingen zijn in de meeste gevallen voldoende, maar afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. De eerste behandelingen vinden plaats met een interval van 4 weken, daarna wordt er een langere tijd tussen gelaten.

Advies Huid & Zorg

Wij adviseren om voorafgaand aan de laserbehandeling een pedicurebehandeling te ondergaan. De pedicure zal dan de nagels dun frezen en verzorgen, wat het resultaat van de laserbehandeling bevordert.

Resultaat laserbehandeling

Nagels groeien langzaam, dus een belangrijke verbetering zal in de eerste maanden niet te zien zijn. Een geleidelijke groei naar een gezonde nagel duurt 9 tot 12 maanden. Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van hoe de nagels groeien en hoe goed de thuisadviezen worden opgevolgd.

Adviezen voor thuis

Een schimmel laat sporen achter die besmettelijk kunnen zijn en voor een schimmelinfectie kunnen zorgen waardoor er (weer) een schimmelnagel ontstaat. Daarom is het heel belangrijk om de adviezen op te volgen om zo een nieuwe besmetting te voorkomen. Bij Huid & Zorg geven we de volgende adviezen:

  • Smeer de voeten tweemaal daags in met een anti schimmelcrème. Breng de crème ook goed aan tussen de tenen en langs de nagels.
  • Draag iedere dag schone sokken, die op 60 graden gewassen zijn.
  • Behandel uw schoenen één keer per week met antischimmelpoeder.
  • Was regelmatig beddengoed, handdoeken en badmatten op minimaal 60 graden. Het beste is wassen op 90 graden.
  • Plan regelmatig een afspraak met de pedicure om de nagels te behandelen

Tarieven

Laser schimmelnagels 1 teen 1e en 2e behandeling €50 per behandeling
Laser schimmelnagels 1 teen vanaf 3e behandeling €45 per behandeling
Laser schimmelnagels 1 voet 1e en 2e behandeling €100 per behandeling
Laser schimmelnagels 1 voet vanaf 3e behandeling €85 per behandeling
Laser schimmelnagels beide voeten 1e en 2e behandeling €150 per behandeling
Laser schimmelnagels beide voeten vanaf 3e behandeling €125 per behandeling

Aanwezigheid pedicure

Onze pedicure is op maandag, vrijdag en iedere eerste of tweede zaterdagochtend van de maand werkzaam in onze vestiging in Naaldwijk. In Ypenburg is de pedicure de eerste maandag van de maand ’s middags aanwezig.

Terug naar overzichtVorigeBehandeling 21 van 26Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden