Schimmelnagels

Last van schimmelnagels? Voor een persoonlijk advies mag u ons altijd bellen of mailen.

Een nagel die is aangetast door een schimmelinfectie noemen we schimmelnagel of kalknagel. De nagels zien er door de infectie verdikt, verkleurd en brokkelig uit. Schimmelnagels komen ontzetten veel voor: ongeveer 25% van de volwassenen heeft één of meerdere nagels die door een schimmel zijn aangetast. Hoe ontstaat de schimmel in de nagel? En wat kunnen wij er bij Huid & Zorg aan doen? Dat leggen we uit op deze pagina.

Oorzaak schimmelnagels

Schimmelnagels worden veroorzaakt door een infectie met een schimmel die de nagel binnendringt. Deze infectie aan de nagels kan ontstaan door:

  • Een schimmelinfectie aan de voeten (opgelopen tijdens het sporten, zwemmen of in de sauna)
  • Een warm en vochtig klimaat
  • Een beschadiging van de nagel
  • Een slechte doorbloeding van de voeten

Laserbehandeling schimmelnagels

Vroeger konden schimmelnagels alleen met zware medicatie behandeld worden. Deze medicijnen veroorzaakten vaak hevige bijwerkingen en gaven niet eens altijd een goed behandelresultaat. Tegenwoordig kunnen we schimmelnagels gelukkig op een andere, mildere manier behandelen: met behulp van een laser. Bij Huid & Zorg gebruiken we de allernieuwste lasertechniek om schimmelnagels te behandelen. De nagel-laser die wij gebruiken doodt de schimmel in de nagel door middel van opwarming, zonder de rest van de nagel of de huid te beschadigen. Lees meer over de schimmelnagel laserbehandeling.

Terug naar overzichtVorigeHuidprobleem 26 van 33Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden