Laserbehandeling striae

Wilt u weten wat de behandeling voor uw striae kan doen? Maak hier uw afspraak.

Striae is een huidaandoening waar bijna iedereen, met name vrouwen, last van heeft. Toch worden de strepen op de huid, die ontstaan als er een snelle groei is, vaak als cosmetisch storend ervaren. Als iemand de strepen echt vervelend vindt of er erg onzeker van wordt, is er gelukkig een methode om ze te verwijderen.

Bij Huid & Zorg bieden wij een behandeling tegen striae met de nieuwste en effectiefste fractionele, non-ablatieve ResurFX laser. De ResurFx laser zorgt voor huidvernieuwing door de aanmaak van nieuw collageen en elastine in de diepere huidlagen te stimuleren. Zo zorgt de laserbehandeling ervoor dat de huid egaler wordt en de striae minder opvalt.

De laserbehandeling

Na het reinigen van de huid wordt de ResurFx laserkop op de huid geplaatst. De laserstraal maakt minuscule, rechte gaatjes in de huid die tot in de lederhuid reiken. Door gaatjes in de huid te maken, worden bindweefselcellen gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken. De doorbloeding zal verbeteren, waardoor de huid steviger en sterker wordt. Door de warmte die de laser afgeeft, worden de huid en bloedvaatjes direct gecoaguleerd en komt er dus geen bloed vrij.
Het gevoel dat u tijdens de behandeling ervaart, kan omschreven worden als warme prikjes. De laser heeft een gekoelde kop, die de huid direct koelt, zodat de behandeling goed te verdragen blijft.
De ResurFx laser is de allernieuwste lasertechniek op het gebeid van huidverbetering. Het voordeel van deze fractionele laser is dat hij erg krachtig werkt, maar dat de huid na de behandeling snel herstelt.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid warm en gloeiend aan. Er kunnen roodheid en zwelling ontstaan in het behandelde gebied. Dat houdt gemiddeld 1-2 dagen aan. Direct na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een coldpack, indien nodig kunt u thuis ook nog koelen. Een aantal dagen na de behandeling kan de huid een beetje schilferen en jeuken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Na iedere behandeling zal er meer resultaat zichtbaar zijn. Omdat huidvernieuwing een langdurig proces is, zal pas na een aantal maanden het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn.
Het beste resultaat is te behalen als het lichaamsgewicht en de groei stabiel zijn, als de huid niet erg verslapt is en als de striae niet breder zijn dan 1 cm.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Stel uw huid ten minste 6 weken voor en 4 weken na de behandeling niet bloot aan de zonlicht of de zonnebank. Als het niet mogelijk is om de zon te vermijden, smeer u dan goed in met een zonnebescherming met factor 30-50. Herhaal het insmeren om de twee uur voor een optimale bescherming. Het is zeer belangrijk om verstandig met zonlicht om te gaan, om pigmentatieproblemen te voorkomen.
  • Stop uiterlijk 14 dagen voor de behandeling met het gebruiken van zelfbruinende producten.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.
  • Als uw huid extra gevoelig is voor pigment, kan worden geadviseerd om voorafgaand aan de behandeling een pigment remmend middel te gebruiken.
  • Als er haargroei voorkomt in het te behandelen gebied, moet er een dag van tevoren geschoren worden. Harsen en epileren moet minimaal 5 dagen voor de behandeling zijn gedaan.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Wees dus voorzichtig met uw huid en zorg voor een hygiënische omgeving. Was de huid voorzichtig lauw water en gebruik een mild reinigingsmiddel.
  • Gebruik naast de laserbehandeling een speciale crème om de huidkwaliteit te verbeteren.

Tarieven

Striae laserbehandeling Junior Senior Master
Striae klein gebied €115 € 125€ 135 per behandeling
Striae middel gebied €165 € 175€ 185 per behandeling
Striae groot gebied €235 €250€270 per behandeling
Striae extra groot €300 € 325€ 350 per behandeling
Terug naar overzichtVorigeBehandeling 21 van 25Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden