Laserbehandeling tatoeage verwijdering

Spijt van uw tattoo? Maak een afspraak voor een persoonlijk advies.

Soms gebeurt het dat iemand spijt krijgt van een tatoeage. Gelukkig zijn tatoeages niet zo definitief als veel mensen denken, maar is er een manier om ze te verwijderen. Op deze pagina leggen we uit welke mogelijkheden wij bij Huid & Zorg bieden voor tatoeageverwijdering.

Huid & Zorg behandelt tatoeages met de Q-Switched Nd:YAG laser. De laserstraal van de Q-Switched Nd:YAG laser geeft zeer korte, krachtige pulsen, die worden opgenomen door de donkere kleur inkt van de tatoeage. De laserstraal schiet de inkt kapot, waarna het lichaam de kleine, losse inktdeeltjes kan afvoeren via het lymfesysteem.
De behandeling is dankzij de lange golflengte zeer effectief, omdat dieper gelegen inkt goed te behandelen is. Daarnaast wordt er minder van dit laserlicht door de huideigen pigmentcellen opgenomen, waardoor er minder kans is op een blijvende witte verkleuring van de huid.

De laserbehandeling

Allereerst wordt de huid gereinigd, waarna de Q-Switched Nd:YAG laserkop op de huid wordt geplaatst. De laser geeft krachtige, korte pulsen die aanvoelen als warme prikjes. Er zal direct een witte verkleuring over de tatoeage zichtbaar zijn. Deze verkleuring trekt snel weg.
De huid zal na de behandeling branderig aanvoelen en roodheid en zwelling vertonen Soms zijn er ook kleine puntbloedinkjes zichtbaar. Deze effecten houden gemiddeld 1-2 dagen aan.
In de weken na de behandeling kunnen er korstjes ontstaan en gaat de huid vervellen. De huid is dan aan het genezen. Het duurt zeker enkele weken voordat het lichaam de inkt volledig heeft opgeruimd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het is vooraf niet precies te voorspellen hoeveel behandelingen er nodig zijn. Gemiddeld zijn 5 tot 15 laserbehandelingen nodig met een interval van 8 weken. Na iedere behandeling zal de tatoeage lichter en vager worden. Het resultaat is vooraf niet helemaal te voorspellen, omdat iedereen anders reageert op de behandeling en het resultaat van veel factoren afhankelijk is. De hoeveelheid en het soort inkt dat is gebruikt, heeft de grootste invloed op het resultaat. Daarnaast is de diepte en leeftijd van de tatoeage belangrijk voor het resultaat, het beste resultaat wordt behaald wanneer de tatoeage minimaal 1 jaar aanwezig is, zodat de inkt goed ingekapseld is. Ook de locatie en de kleur van de inkt zijn van belang voor het resultaat. Per behandeling wordt er maximaal 100 cm2 behandeld, omdat het opruimen van de inktdeeltjes intensief is voor het lichaam. Als u een grotere tatoeage heeft, zal de tatoeage in delen verwijderd moeten worden.

Adviezen voor en na de behandeling:

  • Na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een speciale zalf en afgedekt met een gaas. Dit mag 2 dagen blijven zitten.
  • Indien de behandelde huid nog warm aanvoelt, mag u thuis koelen met een coldpack uit de koelkast. Plaats de coldpack over de afgedekte huid.
  • Drink voldoende water na de behandeling om de afvoer via het lymfesysteem te verbeteren.
  • Houdt de huid zo droog en schoon mogelijk, zodat de huid goed kan genezen. U mag wel douchen, maar pas op met afdrogen en gebruik steeds een schone handdoek. Gebruik liever geen parfum, zeep of bodylotion op de behandelde huid.
  • De behandelde huid is kwetsbaar na de behandeling. Vermijd dus iedere vorm van druk of wrijving op de huid, zoals massages, sauna en zwembad/warme baden.
  • Roken vermindert de genezing van de huid. Het is daarom raadzaam 2 uur voor en 2 uur na de behandeling niet te roken, maar nog beter is om de gehele dag niet te roken.
  • Wees voorzichtig met de huid. Krab niet aan korstjes en trek niet aan velletjes, om een infecties te voorkomen.
  • De behandelde huid is zeer gevoelig voor Uv-straling, dus stel de huid 6 weken voor en 4 weken na de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank. Wanneer de zon niet vermeden kan worden, breng dan regelmatig zonnebescherming met factor 30-50 of dek het behandelde gebied af.

Tarieven

Tatoeages laserbehandeling Junior Senior Master
Laserbehandeling tatoeages < 10 cm2€70 € 75€ 85 per behandeling
Laserbehandeling tatoeages 11 - 25 cm2 €90 € 100€ 110 per behandeling
Laserbehandeling tatoeages 26 - 40 cm2 €115 € 125€ 135 per behandeling
Laserbehandeling tatoeages 41 - 55 cm2€135 € 145€ 155 per behandeling
Laserbehandeling tatoeages 56 - 70 cm2 €155 € 165€ 175 per behandeling
Laserbehandeling tatoeages 71 - 85 cm2 €175 € 185€ 195 per behandeling
Laserbehandeling tatoeages 86 - 100 cm2 €195 € 210€ 230 per behandeling
Laserbehandeling bestralingspuntjes - €55 € 60€ 65 per behandeling

De tarieven van de behandeling van tatoeages zijn afhankelijk van de grootte van de tatoeage. De grootte kunt u berekenen door de volgende som: lengte van tatoeage (in cm) x breedte van tatoeage (in cm) = oppervlakte in cm2.

Terug naar overzichtVorigeBehandeling 22 van 25Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden