Vaatlaserbehandeling

Last van storende rode vaatjes? Maak een afspraak voor een persoonlijk huidadvies.

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes (hele kleine bloedvaatjes), die ons lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze als rode vaatjes zichtbaar worden in het gezicht of decolleté.

 

Vaatlaser

Bij Huid & Zorg worden verschillende vaatafwijkingen behandeld met de Regenlite Pulsed Dye Laser. Dit is een unieke vaatlaser die zeer effectief werkt en hele mooie resultaten geeft. Deze laser is beter in staat om vaataandoeningen te behandelen in vergelijking met andere laserapparatuur. Hieronder volgt een opsomming van de indicaties die we met de Regenlite Pulsed Dye Laser kunnen behandelen:
- Couperose
- Teleangiëctastieën
- Spider naevus
- Diffuse roodheid
- Rosacea
- Kersenwratjes
- Rode acnelittekens
- Wijnvlekken
- Rode adertjes op de benen
- Psoriasis
- Wratten

Hoe werkt de vaatlaser behandeling?

De laserbehandeling is gericht op het behandelen van vaatafwijkingen door middel van het verwijderen van bloedvaatjes. De Regenlite maakt gebruik van een laserlichtbundel met een hoge energie. Deze energie heeft alleen effect op de te behandelen vaten en laat de gezonde huid intact.
Laserlicht wordt geabsorbeerd door het bloed in een bloedvaatje, de temperatuur stijgt snel in het vat, het bloed zet uit waardoor de vaatwand zal scheuren. Het bloedvat is vernietigt en zal door het lichaam zelf opgeruimd worden. Geleidelijk aan zullen er steeds minder vaatjes zichtbaar zijn.

De laserbehandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een intake of kennismakingsgesprek plaats bij Huid & Zorg. Tijdens deze intake onderzoeken we de huid en wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Vragen en wensen kunnen uiteraard besproken worden.
Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt en wordt het te behandelen gebied afgetekend met een wit huidpotlood. Tijdens de behandeling worden de ogen beschermd met een beschermingsbrilletje.

De laserbehandeling is over het algemeen heel goed te verdragen. De pulsen van de laser worden ervaren als kleine warme prikjes op de huid. De gevoeligheid is afhankelijk per persoon en van het te behandelen gebied.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat gevoelig zijn en treden er lichte roodheid en zwelling op die een aantal uren kunnen aanhouden. Bij de behandeling van dikke vaatjes kunnen er ‘purpura’ of kleine bloeduitstortinkjes zich ontwikkelen binnen 36 uur. Deze kunnen een aantal dagen zichtbaar blijven, maar zijn verder onschuldig. Als wij verwachten dat dit gaat gebeuren, zullen we dit voor we met behandelen starten aangeven. Soms kunnen er na de behandeling microkorstjes ontstaan, deze zullen snel verdwijnen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal benodigde behandelingen wisselt per persoon en hangt af van de indicatie waarvoor de laserbehandeling wordt ingezet, maar over het algemeen geeft een laserbehandeling zeer snel een zichtbaar resultaat. Afhankelijk van de dikte van de vaten, de grootte, de hoeveelheid en de dichtheid zijn er ongeveer 1-6 behandelingen nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken. Voor de verwijdering van couperose en vaatjes zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig, voor rosacea en diffuse roodheid zijn dat er ongeveer 3-6. De behandelingen mogen plaatsvinden met een interval van 2-4 weken. Tijdens een intakegesprek zal de huidtherapeut een indicatie van het aantal benodigde behandelingen geven.

Advies voor- en na de behandeling

Om het meest optimale resultaat uit de laser behandeling te halen adviseren wij het volgende:

  • Breng voor de behandeling geen make-up/ foundation op de huid aan. Als de huid eerst gereinigd moet worden, wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd, wat een negatief effect heeft op de behandeling.
  • Rook niet en drink geen alcohol in de 2 uur voor en 2 uur na de behandeling. Het is zelfs het beste om gedurende de hele dag niet te roken.
  • Vermijd indien mogelijk het gebruik van aspirine, antihistaminicum en ontstekingsremmende geneesmiddelen voor tenminste 7 dagen voor en na de behandeling.
  • Vermijd 2 uur voor de behandeling tot 5 dagen dagen erna activiteiten die een sterke doorbloeding van de huid veroorzaken, zoals actief sporten of zware inspanningen leveren, naar de sauna gaan, heet douchen, de huid scrubben, stomen of massages.
  • Blootstelling aan zon of zonnebank dient vermeden te worden ten minste 4 weken voor en 4 weken na de behandeling. Wanneer u de zon niet kunt vermijden, is het belangrijk dat u de behandelde gebieden insmeert met zonnebescherming met factor 30-50. Herhaal het insmeren regelmatig, het liefst iedere twee uur.
  • Na de behandeling mag de huid gecamoufleerd worden met Colorescience minerale make-up, Oxygenetix of Lycogel camouflage.

Tarieven

Vaatlaser behandelingJunior Senior Master
Vaatlaser spider naevi €55 €60€65 per behandeling
Vaatlaser enkele vaatjes €95 € 100€ 110 per behandeling
Vaatlaser neus €95 € 100€ 110 per behandeling
Vaatlaser wangen klein €95 € 100€ 110 per behandeling
Vaatlaser wangen groot €140 € 150€ 160 per behandeling
Vaatlaser wangen + neus + kin €190 € 200€ 220 per behandeling
Terug naar overzichtVorigeBehandeling 11 van 12Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden