Wratten

Heeft u een wrat? Voor een persoonlijk advies mag u ons altijd bellen of mailen.

Wratten… Iedereen kent ze wel. Ze zien eruit als bolhoedvormige huidbobbeltjes die naar buiten groeien en variëren in grootte van een millimeter tot groter dan een centimeter. Ze kunnen in hun eentje voorkomen, maar ook in groepjes, en worden vooral gezien op de vingers, handruggen, ellebogen, knieën en voeten. Maar wat zijn dit nou eigenlijk voor gekke bultjes? En kunnen we er bij Huid & Zorg iets aan doen? Dat leest u op deze pagina.

Oorzaak wratten

Een wrat wordt veroorzaakt door een HPV-infectie. De infectie kan worden overgebracht door besmetting via huid-op-huidcontact, maar ook via bijvoorbeeld sportzalen of zwembaden. Sommige mensen zijn veel gevoeliger voor het ontwikkelen van wratten dan anderen.
De meeste wratten verdwijnen vanzelf binnen één jaar, maar soms duurt dit veel langer. Als een wrat langere tijd aanwezig is, kan dit vervelend zijn. Een wrat kan namelijk klachten geven (bijvoorbeeld pijn bij het lopen, als de wrat onder de voet is gelokaliseerd) en kan ook schaamte opwekken als hij op een zichtbare plek zit. Om deze redenen kan ervoor gekozen worden om de wrat te laten behandelen.

Behandeling wratten

Bij Huid & Zorg behandelen wratten op twee verschillende manieren:
Cryotherapie
Cryotherapie is een behandeling met stikstof waarmee we de wrat heel gericht kunnen aanpakken. Bij andere behandelingen met stikstof raakt vaak de omliggende huid rond de wrat ook beschadigd, maar met onze cryopen kunnen we heel gericht alleen de wrat behandelen, zonder de gezonde huid eromheen te raken. De stikstof zal de wrat bevriezen, waardoor die zal afsterven en vervolgens wordt vervangen door nieuwe huid. Om een wrat helemaal weg te krijgen, zijn meestal 2 of 3 behandelingen nodig, maar dit is afhankelijk van de grootte en de diepte van de wrat. Lees meer over cryotherapie.
Lasertherapie
Met de Regenlite-laser kunnen we wratten heel effectief behandelen. Deze vaatlaser brandt de bloedvaatjes die de wrat voeden dicht, waardoor de wrat geen bloed en zuurstof meer krijgt en dus doodgaat. Het lichaam ruimt de wrat vanzelf op. Vaak zijn er maar 1 of 2 behandelingen met de laser nodig om de wrat volledig weg te krijgen, maar de behandelingen kunnen wel gevoelig zijn. Lees meer over lasertherapie.

Terug naar overzichtVorigeHuidprobleem 32 van 33Volgende

Stel hier uw vraag of maak direct een afspraak

Voorafgaand aan een behandeling wordt een vrijblijvend intakegesprek gehouden